Zakir Tercan Yazdı: GÖNLÜ GÜZEL İNSANLARIN, GÖNLÜNDE OLMAK GÜZELDİR…

GÖNLÜ GÜZEL İNSANLARIN, GÖNLÜNDE OLMAK GÜZELDİR…

Yazıma, Cennet Mekan Başbuğ Alparslan Türkeş’in şu sözleri ile başlamak istiyorum: “Unutulmamalıdır ki, millete hizmet edebilmek için hayatını feda etmeyi göze alacak kadar cesur olmak yetmez. Alçakça iftiralara, şeref ve haysiyetleri yıkmak için tertiplenen suikaslara karşı da cesur ve dayanıklı olmak gerekir.”

İyi gibi görünen kötülerden, dedikodu yapanlardan, fitne üretenlerden, münafıklardan, adam pozu veren ahlaksızlardan, insan görünümlü ikiyüzlüden Allah Milliyetçi-Ülkücü Hareketi korusun, kollasın.

Ne güzel söylemişler “Gönlü güzel insanların, gönlünde olmak güzeldir.” Gönlü geniş insanları seviyorum. Vefakar insanları, kusur kapatanları, kendi gibi davrananları; başkası olmayanları seviyorum. Yani sizleri çok ama çok seviyorum!

Allah’a “güzel insanlarla” olmak istiyorum diye dua edin. Ben hep ediyorum.. Duanın kabul olduğunu “yanlış insanlar” hayatınızdan çıkınca anlarsınız.

Cennet Mekan Galip Erdem demiş ki: “Ne yalanlarınızdan ne de küfürlerinizden yılacak insanlar değiliz. Bir mukaddes yola gönül vermişiz, sonuna kadar gideceğiz.”

Birbirimizi kırmanın maharetine değil de, gönül almanın zarafetine ihtiyacımız var. Varsın, zarifliğimizi zayıflıktan sansınlar. Biz, siz, hepimiz zarafetin ne olduğunu çok iyi biliyoruz.

İmam Gazali demiş ki; İnsanlardan bir iyilik gördüğün zaman önce Allah’a şükret, sonra ona vesile olan kimseye teşekkür et. Nimeti göndereni unutma, getireni de ihmal etme.

Allah’ım! Yolumuzu ve yönümüzü şaşırtma! Kalplerimizi doğruluktan, haktan ve hakikatten ayırma!

Cahit Sıtkı Tarancı demiş ki; “Bazı hayaller, gerçek olmayı çok fazla hak ediyor.” Bizde diyoruz ki, gönlünüzden, kalbinizden geçeni Rabbim gerçekleştirsin..

Tanıdığım en güzel insanlar yenilgiyi, acıyı, mücadeleyi, kaybı yaşamış olan ve diplerden çıkış yolunu kendileri bulmuş insanlardır. Güzel insanlar öylece ortaya çıkmazlar; onlar oluşurlar.

Başkalarının ıztırabından rahatsız olmazsan, insan diye anılmaya layık değilsin.

Sadi Şirazî demiş ki: “Yaşam enerjinizi iktisatla kullanın. Sizi tüketenlere değil, sizinle hayat bulan insanlar için harcayın.”

Yazar Hüseyin Demir demiş ki; Hiç bir zaman değerini yitirmeyen şeyler vardır!
Akıl gibi, asalet gibi, nezaket, samimiyet ve iyi terbiye gibi…”

Eskiler yokluk ve cefa içinde de olsa işi, aşı, derdi ve mutluluğu paylaşmış ve güzel bir yaşam hikayesi bırakmışlar geriye.

Biri, Hacı Bektaş Veli’ye Pir’im, sizin dünya malı anlayışınız nedir? diye sordu.. Hacı Bektaş Veli dedi ki; “Kimsenin ekmeğini yeme, kendi ekmeğini kimseden esirgeme.. Elin açık, gönlün açık, sofran açık olsun.. Ayıpları ört, sırları tut, öfkeni de yut, Hamd et…”

Bugün simit yeriz, yarın bal. Bugün tekneye bineriz, yarın dolmuşa. Bizim hayatımızda değişen şeyler sadece somut şeylerdir. Duygular, düşünceler, hisler baki kalır. Allah değişenlerden korusun.

Çaresiz hissettiğinde, umutların tükendiğinde Allah’ı hatırla. Kimsenin gücü yetmez; bırak, Allah derman olsun yaralarına.

Yazar Mehmet Şahin demiş ki: “Ölüler diyarından çıt ses yok, sanki hepsi kardeşler…
Neydi dünyadaki o hır gür; ne olduysa bilmem, sanki anlaşmış gibiler…”

Hayat onlarla çok daha güzel.. Dünyamızı paylaştığımız dostlarımıza, fakirimize-fukaramıza, kimsesize, mağdura, yetime karşı olan sorumluluğumuzun farkındayız. Allahın vermiş olduğu gönül zenginliğimizde ne varsa paylaşırız. Zaten Simitimizi hep paylaşıyoruz.

Bazı insanların suskunluğunun sebebi haksızlığından değil, karşısındaki insanların vicdansızlığındandır!

Şems-i Tebrizi demiş ki: “Hayat bu, bir bakarsın her şey bir anda son bulur… Hayat bu! Son dediğin an her şey yeniden can bulur!”

Sizi tenkit eden, psikolojik manipülasyon uygulayan; hayatta hiçbir şey görmemiş, duymamış, bilmeyen, hep birilerinden uman, aciz, zavallı, alçalmış insanlar için başaracaklarınızdan ve hatta hata yapıp da tecrübe edineceklerinizden caymayın. Çünkü bunun bedelini siz ödersiniz.

Harezmi’ye İnsan nedir? diye sormuşlar; İnsan güzel ahlaklı ise 1 eder.. Yakışıklı ise buna bir sıfır ekleyin 10 eder.. Varlıklı ise bir sıfır daha ekleyin 100 eder.. Soylu ise bir sıfır daha ekleyin 1000 eder.. Fakat Ahlak olan 1 giderse insanın kıymeti gider geriye sıfırlar kalır!

Zilzal, 99/7-8 Ayette buyuruluyor ki: Artık kim zerre ağırlığınca bir hayır işlerse onun mükafatını görecektir. Kim de zerre ağırlığınca bir kötülük işlerse onun cezasını görecektir.

Dili bismillah olanın işi yarım kalmaz, sözü inşallah olanın planı bozulmaz, gözü maşallah olanın içi kararmaz. Allah hiç kimseyi umutla yürüdüğü yoldan hüzünle geri döndürmesin.

Kaynak: Zakir Tercan

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.