Veysel Aslantaş Yazdı: Kırılma Noktası

Kırılma Noktası
“Kırılma noktası” malzemelerde var da insanlarda yok mu?

Malzemeler, fazla gerilmeye maruz kalınca önce çatlar sonra kırılırlar. Kırılma noktası malzemeden malzemeye değişir. Kimi malzeme gevrektir çabuk kırılır, kimisi sünektir geç kırılır. Kimisi basmaya gelmez, kimisi çekmeye; kimisi bükmeye gelmez, kimisi eğmeye…

Malzeme kırılır da, akıl kırılmaz mı? O da kırılır; onun da bir kırılma noktası vardır. “Akıl kırılması” (cinnet) da insandan insana değişir. Kimi insanın ruhî mukavemeti yüksektir, binbir “gerilmeye” tahammül eder, kimisininki düşüktür, bir gerilmeye bile dayanamaz.

Kimisi kendi kırar aklını, vesveselerle kendi kendini gererek. Kimisinin aklı dışından gerilerek kırılır.

Birinci durumda kabahat kişinin kendisinde diyelim. İkinci durumda kabahat kimde?

“Gerilenin” kabahati var da, “gerenin” kabahati yok mu? Çatlakları göre göre hâlâ germeye devam ederek kırılmaya sebep olanlar, kırılma neticesinde yaşananların bir nevi azmettiricisi değiller midir?..

Allah, bizi cinnet geçirtecek şartlardan muhafaza eylesin…
Kaynak: Veysel Aslantaş

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.