Turizm Alt Yapısındaki Eksikler Tamamlanmalı

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran¸ “en çok turist çeken illerden biri olan Edirne’nin salgın sonrası süreç için eksiklerini tamamlaması gerekir” dedi.
Şehrimize gelen turistlerin/misafirlerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak bir eylem planı hazırlanması gerektiğini söyleyen Demirkıran, “Valilik, Belediye, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret odası, Esnaf odası, Vakıflar yönetimi, Üniversite ve Sivil Toplum Kuruluşları ile toplum önderleri bu konuda inisiyatif almalıdır. Herkes işin bir ucundan tutmalı ve çözümün bir parçası olmalıdır,” şeklinde konuştu.
Edirne’nin yurt dışından gelen turistler yanı sıra yurt içinden de pek çok misafire ev sahipliği yaptığını söyleyen Demirkıran, “şehrimize insanlar gelsin, para harcasın, alış veriş yapsın” istiyoruz. Bu sayede mevcut işletmeler ayakta durabilecek, yeni işletmeler açılacak, yeni iş imkânları olacaktır. Gençler iş için büyük şehirlere gitmek yerine şehrimizde iş bulacak hatta ülkenin değişik yerlerinden yetişmiş, kaliteli insanlar iş için gelecek ve ekonomi çarkı dönmeye başlayacaktır” ifadelerini kullandı.
“Nerede hareket orada bereket”
“Ülkeler tarihine baktığımızda göç alan ülkeler kalkınır, göç veren, yetişmiş insanı ülkesinde iş bulamayıp dışarı giden ülkeler ise geri kalır” uyarısında bulunan Ali Demirkıran, “Bu durum şehirler içinde geçerlidir. İnsan kalitesi artan şehirler cazibe merkezi olur. Çekim merkezi olur. Edirne’mizin yolu, kaldırımı, temizlik düzeni, Tuvalet, park ve trafik sorununun çözülmesi ve temizlik alışkanlığı, esnafın işinin hakkını vermesi, sabırlı ve ufkunun açık olması, aldatmaması ve aldanmaması için ahlaki olgunluğa ulaşması çok önemlidir. Yönetimlerin de bu konuda teşvik ve takibi çok önemlidir. Yönetimler üzerine düşeni yaparsa şehir ve neticede ülke ekonomisi bundan kazançlı çıkar” uyarısında bulundu.
Geçmişte şehirlerimize kervansaraylar yapıldığını, ticaret yapmak için buraya gelenlerin kervansarayda 3 gün “ücretsiz” misafir edildiğini hatırlatan Demirkıran, “Buradan maksat ticaretin canlanması, halkın ihtiyaçlarının karşılanması, yerli üretimin gelen tüccarlar yoluyla başka şehirlere ulaşması idi. Bu sayede başka yerlerde üretilenler pazara sunuluyor, bu coğrafyada üretilen mallar da diğer şehirlere gönderiliyordu. Böylece üretim destekleniyordu. Tüketici de ihtiyacına ulaşma imkânı buluyordu. Sonuç itibarıyla ‘nerede hareket orada bereket!’ Günümüzde de mal ve hizmet üretiminin önündeki engellerin kaldırılması çok önemli bir görevdir. Gerekli altyapı çalışmalarının titizlikle ve program dâhilinde yapılması yönetimin en önemli görevidir. Piyasalar böyle gelişir, ekonomi böyle canlanır” açıklamasında bulundu.

Haber MERKEZİ

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.