TÜ’de Kütüphane Kaynakları ve Bilgiye Erişim…

Trakya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, kütüphane ve kaynaklarının daha etkin kullanımını sağlamak amacıyla “Kütüphane Kaynakları ve Bilgiye Erişim” başlıklı bir webinar düzenledi.

Trakya Üniversitesi’nde yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte kütüphane kaynaklarının tanıtımı ve etkin kullanımının sağlanması amacıyla Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından öğrencilere yönelik “Kütüphane Kaynakları ve Bilgiye Erişim” konulu çevrim içi bir seminer gerçekleştirildi.

Kütüphane kaynaklarından en iyi şekilde yararlanılması ve kullanıcıların gereksinim duyduğu bilgiye en hızlı ve en doğru biçimde ulaşabilmesi amacıyla düzenlenen web tabanlı seminere, Kütüphaneci Esra Varol konuşmacı olarak katıldı. Etkinlikte, Trakya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nin fiziksel imkânları, kütüphane üyeliği, kütüphanede bulunan kaynaklar (basılı kaynaklar ve özel koleksiyonlar), veri tabanları (e-kaynaklar), katalog tarama ve kampüs dışı erişim konularında katılımcılara bilgiler verildi.

Öğrenci kimlik kartı ve nüfus cüzdanı ile kütüphaneye üye olunabileceğini belirten Esra Varol, lisans öğrencilerinin 15 gün süreyle 3 kitap, master ve doktora öğrencilerinin ise 30 gün süreyle 3 kitap ödünç alabileceğini ifade etti. Kütüphane web sayfası üzerinden öğrencilerin kütüphane koleksiyonuna nasıl erişebileceği konusunda da bilgiler veren Esra Varol, elektronik kitap ve elektronik yayın kullanımına yönelik ipuçları paylaştı.

Bir kütüphanenin fiziksel imkânları kadar koleksiyonunun niteliği ve niceliği de önemli diyen Esra Varol “Biz Trakya Üniversitesi olarak oldukça zengin bir koleksiyona sahibiz. Şu an 147.958 adet basılı kitap, 8.193 adet basılı tez ve 8.486 adet DVD, 2 milyonun üzerinde elektronik tez, 879.900 adet elektronik kitap ve 58.312 adet elektronik dergi ile kullanıcılarımıza hizmet veriyoruz. Ve her yıl bu içeriğimiz yenilenerek zenginleşmektedir.” ifadelerini kullandı.

Edirne ile ilgili çalışma yapan araştırmacılara kaynak oluşturmak amacıyla Edirne konulu yayınların yer aldığı bir kitaplığa da sahip olduklarını dile getiren Esra Varol “Bu kitaplığa ek olarak Edirne konulu kitap, tez, süreli yayın, resim, fotoğraf, broşür, harita, ses, video vb. her türlü basılı görsel ve işitsel materyali, elektronik ortamda arşivleyerek Edirne Kent Varlığı Veritabanı ile kullanıcılarımızın hizmetine sunduk.” şeklinde konuştu.

Balkan tarihi, coğrafyası, edebiyatı, siyaseti, ekonomisi ve toplum bilimleri gibi pek çok alanda önemli eserlerin yer aldığı Balkan Kitaplığı’nı da araştırmacıların hizmetine sunduklarını ifade eden Esra Varol “Bu kitaplıkta da 3.200’ü aşkın kitap ve 145 adet tez bulunmaktadır.” dedi.

Haber MERKEZİ

 

 

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.