TGF’den Cüneyt Özdemir’e tepki

Cüneyt Özdemir’in sosyal medya hesabından yerel basına çirkin ifadeler kullanmasıyla ilgili olarak Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu tarafından açıklama yapıldı. Basın İlan Kurumu’na, yazılı basına ve yerel gazetelere yönelik sosyal medyada yer alan eleştiriler üzerine Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu yaptığı açıklamada, eleştirinin haksız olduğu ve eksik bilgiden kaynaklandığı görüşlerine yer verildi.

Cüneyt Özdemir’in sosyal medyada yapmış olduğu; “Korkunç şeyler duyuyorum. ‘Yerel Basın’ adı altında yüzlerce uyduruk gazeteler, tirajı abartılan denetlenmeyen ulusal gazetelere devlet milyarlarca ilan veriyor. Sayın @fahrettinaltun bu nedir? Bu tiyatro, kandırmaca, artık adına ne derseniz deyin bu ‘düzen’ ne zaman bitecek?” paylaşımına Türkiye Gazeteciler Federasyonundan tepki geldi. TGF yaptığı yazılı açıklamasında; “Tüm dünyada ve özellikle gelişmiş demokratik ülkelerde, halkın haber alma özgürlüğü adına görev yapan basın kuruluşları çeşitli yöntemlerle desteklenmektedir. Basının desteklenmesi, demokrasilerin gelişmesinde, benimsenmesine ve özellikle yereldeki sorunların gündeme getirilerek çözüm yolları üretilmesinde büyük önem taşır. Bu destekler her ülkede farklı yöntemlerle gerçekleşirken, ülkemizde, 1961 yılında 195 sayılı Kanun ile kurulan ve özerk bir yapısı olan Basın İlan Kurumu tarafından, net kurallar çerçevesinde uygulanmaktadır. Resmi ilanların adil bir şekilde gazetelere dağıtılması amacıyla kurulan Basın İlan Kurumu, 1961 yılından günümüze ‘fikir ve içerik farkı gözetmeksizin’ aracılık hizmetini başarıyla sürdürmüştür. “Basın”, “Hükümet” ve “Tarafsızlar” olmak üzere üç grupta toplam 36 üyesi bulunan Basın İlan Kurumu Genel Kurulu, her gruptan eşit temsille oluşan Denetçiler ve Yönetim Kurulu ile Genel Müdürlük ve Şubelerden oluşmaktadır. Basın kuruluşları ve bu kuruluşlarda çalışan yaklaşık 35 bin meslektaşımız için hayati öneme sahip olan Basın İlan Kurumu, 2019 yılı sonu itibariyle basınımıza 467 milyon Türk Lirası destekte bulmuştur. Bu destek özellikle yerel gazeteler için “can suyu” olmuş, Korona virüs sürecinde artarak devam eden destek sayesinde gazetelerimiz ayakta kalmayı başarmıştır. Basınımızın gelişerek bu günlere gelmesinde büyük rol oynayan Basın İlan Kurumu, her gazeteye destek vermemekte, şantajcı, tehditçi, çıkarcı çevreleri sürekli olarak denetlemektedir. Fikir işçisi sayısı, satış ve yüzölçümü başta olmak üzere kriterlere göre gazete işletmelerine kredi, basın derneklerine de nakdi yardım ve basın mesleğinde fikren veya bedenen çalışanlara faizsiz borç vermektedir. Basın mesleğinde fikren veya bedenen görev yaparken çalışamaz ve yardıma muhtaç duruma düşen meslektaşlarımıza muhtaçlık yardımı, yaşamını yitiren meslektaşlarımızın ailelerine de ölüm yardımı yapmaktadır. Basın kuruluşlarından basın derneklerine, gazetecilerden ailelerine kadar geniş bir yelpazede yardımlar yapan, eğitim seminerleri organize eden, destekler veren Basın İlan Kurumu’na yönelik haksız eleştirilerden büyük üzüntü duyduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerine yer verdi.

Özdemir yapılan açıklamaların ve gelen tepkilerin ardından “Basın İlan Kurumuna itirazım var derken yerel basına karşıyım demiyorum. Hiç lafı başka yere çekmeyin… İtirazım devlet neden yazılı basını bu kadar finanse ediyor? 1961’de çıkan kanun aşırı demode. Teknolojinin T’sinin bile olmaması!” paylaşımını yaptı.

edirneahval

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.