Tabakoğlu: “Edirne Lisesi bana özgüven ve çalışma disiplini kazandırdı.”

 

 

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, mezun olduğu Edirne Lisesi’nde öğrencilerle bir araya geldi. Edirne Lisesi’nin başlattığı, “İlham Veren Sohbetler” etkinlikleri kapsamında Edirne Lisesi’nde öğrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, gerçekleştirdiği söyleşide hayatından kesitler sunarken öğrencilerin sorularını da içtenlikle yanıtladı. Lisenin konferans salonunda düzenlenen söyleşi programında lise öğrencilerine seslenen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, yaşamından aktardığı deneyimlerle de öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Sohbet ortamında gerçekleşen programda gençlere eğitim hayatı ve kariyeriyle ilgili önemli bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, üniversite eğitiminin önemi ve tercihler konusunda paylaşımlar gerçekleştirdi. Edirne Lisesi Müdürü Mehmet Kıyıcı, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı programda konuşan ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi’nin öğrencilere sunduğu imkânların yanı sıra yükseköğrenim hakkında da bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

Özgeçmişinin okunması ile başlayan söyleşide, okul hayatı ile ilgili anılarını paylaşarak konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Lisesi’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öğrencilere “Ben de sizden biriyim” mesajı verdi. Konuşmasının başında, Edirne Lisesi mezunu olduğunu ve 1981-1984 yılları arasında Edirne Lisesi’nde bulunduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, bu sebeple mezunu olduğu okulda öğrencilerle buluşmanın önemini vurguladı.
Konuşmasında, Edirne Lisesi’ni kazanarak çevresi dar ve etrafında iyi örnek olarak görülebilecek kişi sayısının az olduğu bir yerden daha büyük ve daha fazla olanağa sahip bir yere geldiğini belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Lisesi’nin kendi üzerinde yarattığı en derin tesirin, buradan mezun insanların önemli bir yere gelebildiklerini görmesi olduğunu söyledi. Gördüğü anlayıştan hareketle kendisinin de önemli bir insan olabileceğini düşündüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Lisesi’nin kendisine özgüven ve çalışma disiplini kazandırdığını sözlerine ekledi.

Bir üst eğitim kurumuna geçerken kendilerini neler beklediği, sahip olmaları gereken bilgi ve beceriler ile başarıya giden yolda hedefler koymanın önemi, üniversite seçerken ve gelecek planları yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiği konularında da öğrencilere görüş ve deneyimlerini aktarma fırsatı bulan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, öğrencilere başarının anahtarının çok çalışmak ve özgüven sahibi olmak olduğunu hatırlattı.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, kendisine yöneltilen bir soru üzerine, tıp fakültesini tercih etmesinin kendisi adına doğru verilmiş bir karar olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu yaptığı açıklamada asker olmayı düşündüğünü de belirterek, “Her Türk asker doğar ve biz, bu bölgede çocukları ‘Paşa Oğlum’ diye severiz. Askerlik, bir Balkan göçmeni için her zaman çok kutsal ve önemli bir görev olmuştur. Biz, çocukluktan beri asker ya da komutan olacağımızı söyleyerek büyümüşüzdür ancak benim bir tarafımda da hekimlik mesleği vardı. Babamın bir hastalığı nedeniyle bir dönem hastanede yanında kalmış ve hekimlik mesleğini düşünmüştüm. Lise sonrası kazandığım subaylık okuluna gitmeyerek Tıp Fakültesi’ni tercih ettim ve bunun doğru bir karar olduğunu düşünüyorum” sözlerine yer verdi.

Hekimlik mesleği ve tıp eğitimi hakkında da bilgiler paylaşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, hekimlik mesleğini bilerek ve isteyerek tercih ettiğini söyleyerek, “Tüm zorluklara rağmen tıp mesleğini severek seçtim. Zor bir eğitimden geçildiğini söyleyebilirsiniz ancak sonrasında elde ettiğiniz değerlerin buna değeceğine inanıyorum. Hekimlik mesleğinin kutsal olmasının yanında insana hizmet ediyor oluşunuz önemli. Hekimliğin en iyi tarafı, insanı en iyi şekilde tanıyor ve biliyor olmaktır. Bu durum ne işinize yarıyor diye düşünebilirsiniz. Bir defa, yaptığınız pek çok farklı işte insanı tanımanın güzelliğini tadıyor, yaşıyor olabilirsiniz. Bu sizi farklı hissettiriyor. Yine bu sayede, karşımdaki insanı daha uzun süre dinleyebiliyor, ona önem ve değer atfedebiliyorum. Sonra hayat kurtarmak tarifi imkânsız bir duygu. Bu duyguyu yaşadığınızda tüm insanlığı kurtardığınızı hissedersiniz. Söz konusu para ise yanlış bir meslek olduğunu söyleyebilirim sizlere. O kadar fedakârca çalışarak daha çok para kazanabileceğiniz başka meslekler var. Canı gönülden, fedakârca ve ideal edinerek yaptığınız takdirde hekimlik mesleği sizleri mutlu eder. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda da önemli rol oynayan üç meslekten biri, harbiye ve mülkiyenin yanında tıbbiyedir.” dedi.

Öğrencilik yılları sırasında sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerden de geri kalmadığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, bilimsel hayatın yanı sıra sosyal ve toplumsal yaşamın da önemli olduğunu vurguladı. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, bilinen üniversite anlayışını değiştirerek, dünyada yaşanan gelişmeler ve değişimler ışığında, sosyal ve kültürel donatılarla dolu yenilikçi bir eğitim anlayışı izlediklerini belirtti. Bir öğrencinin, hayattaki çabası karşısında yorulduğu zamanlarda kendisini nasıl motive ettiği sorusu üzerine, kendilerini sosyal ve kültürel etkinliklerle dinlendirdikleri ve geliştirdikleri yanıtını veren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Yoğun çalıştığımız dönemler olmuştur ancak kendimizi dinlendirmeyi de bildik. Okumanın sizi yorduğu ve sıktığı zamanlarda doğaya, çevreye ve dış dünyaya adımlar atabilir, yeni pencere ve ufuklar açabilirsiniz. Öğrenci kulüpleri ve sosyal etkinliklere dâhil olabilir, ilginizi farklı konulara yöneltebilirsiniz. Sürekli aynı şeyi yapıyor olmak yorucu olabilir fakat yönünüzü değiştirmek size dinginlik katacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bir öğrencinin, biz öğrenciler buradan mezun olurken neden Trakya Üniversitesi’ni tercih etmeliyiz sorusuna da yanıtlar veren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “1982 kurulumlu Trakya Üniversitesi, bölgenin en eski ve köklü eğitim kurumudur. Bilim ve tarih ile bütünleşen Trakya Üniversitesi, geçmişten aldığı bilimsel mirası, geleceğe güvenle taşıma sorumluluğunu üstlenen ve geleceğe köprüler kuran bir üniversitedir. 12 Fakülte, 5 Enstitü, 6 Yüksekokul, 10 Meslek Yüksekokulu, 1 Konservatuvar, 31 Araştırma Merkezi ve sürekli büyüyen yapısı ile bölgenin parlayan yıldızı konumunda. Sayıları 1800’ü aşan öğretim elemanı ve nitelikli akademik kadrosuyla 50.000’e yakın öğrenciye ev sahipliği yapma gururunu taşıyor. Ayrıca, 59 ülkeden 3300 uluslararası öğrenciyi Üniversitemizde ağırlıyoruz. Bu rakamı 2023’te 10.000 uluslararası öğrenciye taşıma gibi bir hedef ve misyonumuz var. Erasmus ve Mevlana ile yurt dışı fırsatlarının yanı sıra uluslararası standartlarda eğitim ve Bologna süreci uyumluluğuna sahibiz. Trakya Üniversitesi eğitimde kalitenin yakalanması ve belirli bir standart oluşturulması amacıyla da önemli adımlar atar hale geldi. Eğitimlerimiz, uluslararası akreditasyon kuruluşları tarafından akredite ediliyor ve uluslararası nitelikte eğitimler verdiğimiz belge ile tescillenmiş oluyor. Biyoloji, Kimya bölümlerinin ardından, tıp fakültesi, yabancı diller yüksekokulu, hemşirelik gibi akredite olan birim ve alanlarımız var. Bu süreç, artarak ve büyük bir ivme kazanarak devam ediyor. Bizler bu doğrultuda, tüm dünyanın kabul ettiği yenilikçi fikir ve adımlarla büyüyen eğitim anlayışlarını kendimize rehber ediniyoruz. Üstelik Edirne, medeniyetimizi en iyi anlatan ve yeşerten şehirlerin başında geliyor. Edirne ve Trakya Üniversitesi, sundukları yaşam alanları ve eğitim imkânlarıyla Türkiye genelinde 10.000’in üzerinde öğrenci ile gerçekleştirilen Öğrenci Memnuniyet Anketi’nde kendine ikinci sırada yer bularak, dünyanın en önemli kentleri ve üniversiteleri arasında olduğunu daha önce kanıtladı. 100’e yakın öğrenci kulübü ile de Trakya Üniversitesi, öğrenci faaliyetlerini destekleyen, öğrencilere geniş ve zengin sosyal ve kültürel imkânlar sunan bir üniversite. 7/24 ilkesiyle çalışan Üniversite Kütüphanemiz de öğrenciler için benzersiz bir fırsat. Kafeterya, kantin, yaşam merkezi gibi mekânlarda çalışma yerleri var. Buralarda çeşitli ikramlarımız da oluyor. Trakya Üniversitesi’nin bazı birim ve bölümleri, Türkiye’nin pek çok yerinden de daha iyi seviyede. Tercih listelerinizde Trakya Üniversitesi muhakkak yer almalı.” dedi.

Öğrencilere son olarak önemli tavsiye ve uyarılarda da bulunan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, kendilerini hafife almayarak, özgüven sahibi ve çalışma gayreti içerisinde olmaları gerektiğini hatırlattı. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Yarın sizler için önemli ve sizler de önemli yerlere gelme fırsatı bulacaksınız. Bunun için çok çalışmanız ve kendinize güvenmeniz gerek. Sizler geleceğin mimarı, bugünün başarılı öğrencilerisiniz. Kendinizi en iyi şekilde yetiştirmeli ve mesleğinizde kendinizi en iyisi olarak kabul ettirmelisiniz. Ben bunun çok fazla örnekleriyle karşılaştım hayatta. Başaramayacağınız iş olduğuna inanmıyorum. Engellerle karşılaşabilirsiniz ancak bu engeller sizi hedefinizden uzaklaştırmamalı. İhtiyacınız olan şey doğru güdülenme, özgüven ve çalışma. Sevdiğiniz, keyif aldığınız işi yapmaktan geri durmayın. Yaptığınız iş, her ne olursa olsun en iyisi olmaya çalışın. Bir tarlada on tane çukur kazarsan engebeli bir tarla olur, ama bir tarlada on metrelik çukur kazarsanız suyu bulursunuz. Öğrencilik yıllarında sevdiğim bir söz de ‘Gemiler limanlarda rahat ve huzurludurlar ama gemiler limanlar için yapılmamıştır.’ der, hayatta sadece biraz cesur olmak gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Söyleşi programının sonunda Okul Müdürü Mehmet Kıyıcı tarafından Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na hediye takdim edildi. Müdürü Mehmet Kıyıcı, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, kendisine katılım ve katkılarından dolayı teşekkür etti. Programda, günün anısına bir de fotoğraf takdimi gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.