Poşet açarak başladığı işte, patron oldu…
Kasaplığın 10 yıldır çok alışık olduğu bir durum olduğunu söyleyen Edirne’nin tek kadın kasabı 24 yaşındaki Kübra Ayık, Lise öğrenimi zamanında kız kardeşi aracılığı ile başladığı işte kendisini geliştirerek usta oldu ve kendine ait bir iş yeri açtı.
Erzurum’dan Edirne’ye göçen bir ailenin kızı olan Ayık, Kasaplar ve Sakatatçılar Çarşısı’nda poşet açarak başladığı işte kendini geliştirerek kısa sürede eline bıçağı alıp et doğramaya başladı. 10 yıl önce kardeşinin aracılığı ile kasaplığa başlayan Kübra Ayık, şimdilerde ise kendine ait bir işyeri açmanın mutluluğunu yaşıyor. Edirne’nin tek kadın kasabı olan Kübra Ayık, çevredekiler ve müşteriler tarafından takdir topluyor.
“Liseyi bitirdikten sonra tamamen kasaplığa yöneldim”
Lise zamanında hem okuyup hem çalışması gerektiğini ve bu süreçte aradığı işlerde hem okulu hem de işi idare edebileceği bir yer olmadığını ifade eden Kübra Ayık; “Kız kardeşim kasap dükkânında çalışıyordu. O dedi gel birlikte çalışırız hem de ben seni idare ederim. Patronuna söylemiş. O da tamam demiş. Aslında gönlümde olmayan bir meslekti sadece o zamanki mecburiyetimden kaynaklı girdiğim bir yerdi. Sonrasında lisenin sonlarına doğru staj zamanı baya zorlanmaya başladım. İşten çıkıyorum eve gelip ödev falan yapıyorum. Ertesi gün okula gidiyorum okulda işe geçiyorum. Öğretmenlerim de bir seçim yapmalısın falan demeye başlamıştı. Bunun üniversite zamanı vardı. Üniversitede de hiç çalışmayıp okula gidecek durumumuz yoktu. O süreçte mesleğimi de seviyordum. Hobi haline gelmişti artık. Liseyi bitirdikten sonra ben bu işe yöneleyim ilerde dükkân açarım kendi işimi kurarım dedim” şeklinde açıklamada bulundu.
“Kasaplık benim için terapi gibi bir şey oluyor”
Kasaplığın terapi gibi bir şey haline geldiğini söyleyen Ayık; “Bazen moralim bozuk olduğunda kemik falan kırıyordum. İşi eğlenceli hale getiriyordum. İşimi seviyorum hiç zor gelmiyor. Hayatımda uç noktaları seviyorum herkesin yaptığı değil de benim yaptığım olsun gibi. Daha önceki zamanlarda da özellikle kadınlar tarafından helal olsun gibi. Sadece kadınlardan değil erkeklerden de aynı yorumları alıyordum. İş yerimi açtıktan sonra gelen müşteriler yetkili kim diye sorduğunda benim diyorum. Sen misin deyip şaşırıyorlar. Herhalde heybetli birisini bekliyorlar. Sonra helal olsun diyorlar. Dükkana girdiklerinde kadın olduğu için daha hijyenik olduğunu düşünüp içleri rahat şekilde alışveriş yapıyorlar” ifadelerine yer verdi.
“Hayalim gerçek oldu”
10 yıldan bu yana iş yeri açmanın hayalini kurduğunu ve bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Ayık; “Kendime bir iş yeri açmak 10 yıldan beri hayal ettiğim bir şeydi. Tabela asılırken bile ağladım. Oldu ben başardım dedim. Çok güzel. Zor oldu ama mutluyum. Tek atımlık kurşunum vardı. Onu attım devamı yok. Kaybetme gibi bir lüksüm de yok. Kazanmak ve yapmak zorundayım” diye konuştu.
edirnehaber
- Mehmet Ali Abakay Yazdı: Kitap Fuarı mı Çocuk Kitap Panayırı mı? - Kasım 25, 2024
- İstasyon Mahallesi’ne Ulaşım Artık Üst Geçitten - Kasım 21, 2024
- Mehmet Akkaşoğlu Yazdı: Allah’ın Güzel İsimlerinden El_Mütekebbir - Kasım 21, 2024