Okul Öncesi Öğretmenlere Erken Çocukluk Döneminde Görsel Algı Semineri
OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERE ERKEN ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE GÖRSEL ALGI SEMİNERİ VERİLDİ
Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Edirne İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen Edirne Öğretmen Akademisi kapsamında, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zülfiye Gül Ercan tarafından “Erken Çocukluk Döneminde Görsel Algı” konulu çevrim içi bir seminer düzenlendi.
Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Edirne Öğretmen Akademisi Projesi kapsamında, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi iş birliğinde düzenlenen eğitim seminerleri devam ediyor.
Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zülfiye Gül Ercan tarafından, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan okul öncesi öğretmenlere yönelik “Erken Çocukluk Döneminde Görsel Algı” konulu bir seminer düzenlendi. Çevrim içi gerçekleştirilen seminerde, okul öncesi dönemde olan çocukların gelişim sürecinde ve eğitiminde görsel algının rolü ve önemi hakkında bilgi verildi.
Doç. Dr. Zülfiye Gül Ercan sunumunda, görsel algılamanın önemine dikkat çekerek, çocukluk döneminde hız kazanan görsel algılamanın bilişsel, motor, dil, duygusal ve sosyal becerilerin gelişiminde önemli olduğunu söyledi. Öğretmenlere, erken dönemden itibaren çocuklardaki görsel algıyı destekleyeme yönelik eğitim programlarının hazırlanması ve uygulanmasının gerekli olduğunu ifade eden Doç. Dr. Zülfiye Gül Ercan, “Görsel algı eğitimi konusunda hazırlanan etkinlikler algılama gücünü arttırmakta, akıl yürütme, problem çözme, hatırlama, neden sonuç ilişkisi kurma, dikkati yoğunlaştırma gibi zihinsel süreçlere hizmet etmektedir. Somut deneyimler yaratılması, çocukların çevrelerini daha iyi anlamalarına, daha iyi bir algıya sahip olmalarına ve çevreleriyle olumlu iletişim kurmalarına zemin hazırlar. Görsel algılama eğitim programında ilk basamağı dinleme becerileri oluşturmaktadır. Dinlemek için göz kontağı kurulması, dikkatin toplanması gerekmektedir. Çocukların gelişimlerine ve ihtiyaçlarına uygun dikkat çekici, monotonluktan uzak olacak şekilde hazırlanmaktadır. Bu çalışmalar çocukların deneme yaparak öğrenmelerine sonuçlarını tartışmalarına fırsat verecek şekilde düzenlenmektedir. Eğitim programı sürecinde kalıcı başarı için çalışmalar ilgili alıştırma sayfaları verilerek pekiştirilmekte ve düzenli tekrarlar yapılmaktadır.” dedi.
Görsel algılama eğitim programının hazırlık aşamasıyla başladığını dile getiren Doç. Dr. Zülfiye Gül Ercan, görsel algıyı destekleyici eğitim programının hazırlanması ve uygulanması sürecine ilişkin örnekler ve öneriler sunarak konuşmasını tamamladı.
Haber MERKEZİ
- Mehmet Ali Abakay Yazdı: Kitap Fuarı mı Çocuk Kitap Panayırı mı? - Kasım 25, 2024
- İstasyon Mahallesi’ne Ulaşım Artık Üst Geçitten - Kasım 21, 2024
- Mehmet Akkaşoğlu Yazdı: Allah’ın Güzel İsimlerinden El_Mütekebbir - Kasım 21, 2024