İsa Kılıç Yazdı: Cuma Okuması… Zengin Olma Arzumuz…

Cuma okuması…

Zengin olma arzumuz…

Huzur, güven ve mutluluk arayışımızda en büyük yanılgılarımızdan birisi de zenginleşme arzumuzdur.Zenginleşme kadar tabii bir istek olamaz.Fakat zenginliği nasıl tanımlayacağımıza dair bir çerçeve çizmiş olmamız gerekir.Yine varlık, güç,  yetenek ve imkanlarımıza dair bir envanter çıkarmamız zorunludur.Bunların en kötüsü ise düşlerimizde kurduğumuz  yaşam biçiminin gerçekte de olduğunu varsayıp, hayatımızı üretmediğimiz halde tüketimin hakim olduğu  bir kültüre entegre etmemizdir.Realiteden kopuş bir uçuş hali olup her an bir alt üst oluş potansiyeli barındırır.

                       Vaktiyle Çorumun bir köyünde yoksul iki genç çevrenin de katkısı ile evlendirilir.Kızın babası çifti çağırıp, ”İmkanlarımız  kısıtlı.Gönül isterdi ki, sizlere daha fazla yardım edelim.Ama size  ancak  bir çift koyun verebilirim.Bunları yetiştirip evinize bir katkı sağlarsınız.” der.Çift eve gidince başlar hayal kurmaya .Konuşma esnasında; koyunlar seneye dört olur, öbür seneye sekiz, on altı  derken bin adet’e kadar çıkarırlar.Artık  kurdukları  hayallerinde zengin bir sürünün sahibidirler.Erkek der ki, bizim birader zor durumda ona yirmi tane ona verelim.Dayımlar da  çok emek verdiler on tane de onlara verelim.Amcamın da sıkıntıları var onlara da bir kaç çift verelim deyince yeni gelin; abimin durumu da iyi değil yirmi tane de ona verelim der demez,  damat;”Abin de çalışıp kazansaydı.Bir gün olsun koyunları dağa çıkarıp otlattı mı?Ona zınnık yok.” der.Gelin bu söze fevkalade alınır ve durumu  gidip koyunları henüz yeni veren babasına anlatır.Kızın babası da;”Eğer o damada dağlarda çobanlık yaptırır, tırnağını uzatırsam bana da Hüsmen ağa demesinler.” der.

        Evet, düşlerimizi uykularımızın dışına vakitsiz taşıdığımızda yatağımızdan da oluruz.Gerçeklikten kopuş, insanı zenginliğin refahına sahip değilken, varlığın  yüküne hamal yapar.Oysa sahip olduklarımızla da kuracağımız vasatta, zenginlikten anladığımız, hedeflediğimiz rahat ve huzurun hakim olduğu bir yaşam elde edebiliriz.
Hayırlı cumalar olsun……dost. 
Kaynak: İsa Kılıç

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.