İsa Kılıç Yazdı: BİLİM BİZİ KURTARABİLİR Mİ?

Cuma cümlesi..
Bilim Bizi Kurtarabilir mi?
Tv.de “bilim bizi kurtarabilir mi” tartışılıyor. Yahu bilimi insan yapıyor. Bilim bir araç ve alettir. Bilime sahip olduk kurtulduk diye bir şey yoktur.  Bilim insanın eseridir. Müessir ise insandır.  
Bilim tarihçisi Thomas Kuhn bilimin toplumsal bir ihtiyaçtan doğduğunu ve  toplumun ihtiyaçlarına göre şekillendiğini söyler. Özellikle sosyal bilimlere ait kavramlar toplumdan topluma değişir. Yani mesela aile kavramı, evlilik kavramı  evrensel değildir. Kendi sosyal kavramlarını kendin icat edeceksin.
Hiçbir bilim insana bir amaç belirlemez. Amacı insan belirler ve bilimin verdiği imkândan yararlanarak amacına ulaşır. Bir toplumu geliştirip kalkındıracak şey yüksek bir amaçtır. İmandır. Bu olduktan sonra bilim de başka şeyler de kolayca elde edilir.
İnsan hiçbir şeyin araç ve aleti değildir. Ama insan amacını yitirmişse (not: rahat yaşamak amaç değildir) hiçbir şey onu kurtarmaz, kurtaramaz. Bilimden kurtarıcılık beklemek Mehdi veya hazreti İsa gelsin bizi kurtarsın demekten farksızdır.
Ah bu doğu toplumları, ah bu doğu toplumları bizi kim veya ne kurtarır diye sorar. Kendisini fail değil meful olarak görür. Kıyamete kadar kurtarılmayı bekler. Hep bekleyecektir. Siz bekleyin ama atı alan Üsküdar’ı geçti. Hayırlı cumalar olsun..
…..dost. 
Kaynak: İsa Kılıç

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.