Hobi Olarak Başladıkları Arıcılık, İşleri Oldu
Edirne’de Yaklaşık 10 yıl önce satın aldıkları hobi bahçesinde babasının getirdiği 3 arı ile işe başlayan 36 yaşındaki Yasin İsmailoğlu, gittiği kurslar ve izlediği videolar sayesinde işinin ustası oldu. Hobi olarak başladığı işte usta olan İsmailoğlu, eşinin de desteği ile işlerini büyütmeyi hedefliyor.
Hobi olarak başladığı arıcılıkta kendini geliştiren İsmailoğlu çifti, yaklaşık 10 yıl önce satın aldıkları bahçede yaptığı işten para kazanmaya başladı. 2-3 günde bir işlerinden arta kalan zamanda bahçelerine gelerek bakımlarını yapan çift, hayatlarını bu şekilde sürdürüyor. İnşaat işiyle uğraşan ve hobi olarak arıcılığa başlayan Yasin İsmailoğlu, 3 yıl önce babasının arkadaşından heveslenip getirdiği 3 arıyı kurslar ve yakınlarından aldığı destek ile 30’a çıkardı.
“Kovanların başına geldiğimde çok zorlanıyordum”
Yaklaşık 10 yıl önce bir hobi bahçesi satın aldıklarını söyleyen İsmailoğlu, ilk başlarda babasının getirdiği arıları istemediklerini ve çok kızdıklarını hatırlattı. Sosyal medyadan izlediği videolarla arıcılığı öğrenmeye çalışan İsmailoğlu, izlediği videolarda anlasa da kovanların başına geldiğinde çok zorlandığını söyledi.
Yan bahçede bulunan komşudan ‘ya bana bu arılara bakmayı öğret ya da gel bu arılara da bak’ diyerek destek aldığını aktaran İsmailoğlu; “Gide gele onun vesilesiyle bir şeyler öğrendim. Ayrıca kursa da gittim. Sosyal medya video destekleriyle de bu işi öğrendim. 3 arıyla istemeyerek başladığım arıcılığı 30 arıya kadar çıkarttım” dedi.
Hobi olarak başladığı arıcılık işinde en büyük destekçisinin eşi olduğunu söyleyen 36 yaşındaki Yasin İsmailoğlu, bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle eşinden destek istediğini ve bu sayede daha hızlı ve verimli çalışma imkânı bulduğunu dile getirdi.
Yasin İsmailoğlu’nun en büyük destekçisi eşi oldu
Eşinin arıların bakımından, kovanların taşınmasına kadar birçok konuda kendisine yardım ettiğini dile getiren İsmailoğlu, “Bundan sonra arıcılığı eşimle birlikte yapmaya karar verdik. Bal döneminde kovanlar 30-40 kiloya kadar çıkıyor. Tek başına bunu kaldırıp indirmek oldukça zor oluyor. Hatta bazen eşim körük yapıyor ya da çıtayı tutuyor. O sırada ben de arıyla ilgilenmiş oluyorum. Bu şekilde işimizi daha hızlı ve verimli yapmış oluyoruz. Eşimin desteği sayesinde 30 olan arı sayısını seneye 50’ye çıkarmayı hedefliyorum” ifadelerine yer verdi.
“Arılara bakarken çok keyif alıyorum”
Eşine destek olmak için arıcılığa başladığını belirten 32 yaşındaki Ayşegül İsmailoğlu, arıcılıkla ilgili hiçbir bilgisi olmamasına rağmen eşiyle birlikte kurslara katılıp işi öğrendiğini ve şimdi çok keyif alarak yaptığını söyledi. Arılara çocuğuna bakar gibi baktığını ve zamanın nasıl geçtiğini anlamadığını aktaran Ayşegül İsmailoğlu, arılara bakmanın ve onlarla ilgilenmenin çok keyifli olduğunu ifade etti.
Arıların günlük ve haftalık bakımlarının yanında ana arı ve yavru kontrollerini yaptığını dile getiren İsmailoğlu; “Geç saatlere kadar burada arılarla uğraşıyoruz. Eşime destek olmak için başladığım arıcılığı ilerletmeyi düşünüyorum. Ek kazanç sağlamış olduğumuz için o da bizi mutlu ediyor. Zor bir iş olsa da herkesin yapabileceğini düşünüyorum” dedi.
Bal üretiminde kimyasal ve şeker üretimi kullanmadığını aktaran İsmailoğlu, arı hastalıklarına karşı ise defneyaprağı ve ısırgan otu gibi doğal yöntemlerle mücadele ettiğine değindi.
“İlaçlama döneminde büyük kayıplar yaşanıyor”
Özellikle buğdayda zararlılarla mücadele döneminde yapılan ilaçlama nedeniyle arılarda büyük kayıplar yaşandığını aktaran İsmailoğlu, Tarım İl Müdürlüğü’nün bu dönemlerde bir duyuru yapmasını istediklerini söyledi.
edirnehaber
- Mehmet Ali Abakay Yazdı: Kitap Fuarı mı Çocuk Kitap Panayırı mı? - Kasım 25, 2024
- İstasyon Mahallesi’ne Ulaşım Artık Üst Geçitten - Kasım 21, 2024
- Mehmet Akkaşoğlu Yazdı: Allah’ın Güzel İsimlerinden El_Mütekebbir - Kasım 21, 2024