HİÇBİR ÖĞRENCİMİZİ İSTEMEDİĞİ BİR OKULA YERLEŞTİRME GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ OLAMAZ

SELİMİYE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NDE RADYO-TELEVİZYON BÖLÜMÜ AÇILACAK

İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, basın mensuplarına yeni meslektaşlar kazandıracaklarını belirterek; Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Radyo Televizyon Bölümü’nün açılacağını açıkladı. Cırıt, konuşmasında Liseye Geçiş Sınavı (LGS)’ndaki merak edilenleri de açıkladı.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Radyo Televizyon Bölümü’nün açılacağını açıkladı. Cırıt, Arda Toplantı Salonu’nda düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Programı protokolünün imza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cırıt, toplantıda sorularını yanıtladığı basın mensuplarına yeni meslektaşlar kazandıracaklarını belirterek; “Basın, bizim elimiz, ayağımız, kolumuz. Sizler de bize çok yardımcı oluyorsunuz. Bizler de sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyoruz. İnşallah Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Radyo Televizyon Bölümü de açacağız. Sizlere yeni ve genç arkadaşlar kazandıracağız. Buradaki basını geliştirmek için çaba sarf edeceğiz. Bu konuda da altyapı hazırlıklarımız başladı. Hızlı tren ile alakalı raylı sistemler bölümünü açmıştık. Radyo Televizyon Bölümü ile de ilimizdeki radyo ve televizyon, iletişim kanalları konusunda daha geniş bir alana sahip olacağız. Çünkü Edirne bölgesi sadece Edirne’ye hitap etmiyor. Balkanlara da hitap ediyor. Tüm Balkanlardaki bu konuda istekli ve becerili olan öğrencilerimizi burada eğitip sizlerle beraber çalışmasını sağlayacağız” ifadelerine yer verdi.
Cırıt’ın açıklamasının ardından toplantıda Edirne’nin Liseye Geçiş Sınavı (LGS)’ndaki başarı oranı soruldu. Cırıt, soruyu cevaplarken, LGS’de başarı oranlarının olmadığını söyleyerek; “Daha önceki yıllarda TEOG’dabaşarı oranı açıklayabiliyorduk. Bunu söyleyebiliyorduk. Burada esas olan öğrenciyi yerleştirmeye yönelik önemli olan yüzdelik dilimdir. Türkiye’de 900 bin küsur öğrenci sınava girdi ve sınava giren öğrencilerin yüzdelik dilimi neyse ona göre tercih yapıp yerleşecekler. Kılavuzlar da yayınlandı. Öğrencilerimiz, sınavlı ve sınavsız, Meslek Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Liseleri’nden herhangi birine tercih ettikleri takdirde yerleşecekler. 4 aşamadan oluşan bu sistem ilk yerleştirme, 2’nci yerleştirme, 3’üncü yerleştirme ve 4’üncü yerleştirmeden oluşuyor. 17 Eylül’e kadar bu sistem bu şekilde devam edecek. Velilerimiz de bizi arayıp bilgi istiyorlar. Bizler de kılavuzda bize gösterilen şekilde gerekli konuları anlatıyoruz” dedi.
“Önemli olan yüzde 10”
LGS’de önemli olanın yüzde 10’luk dilim olduğunu belirten Cırıt; “Yüzde 10’luk dilime giren öğrenci mutlaka sınavlı bir okula yerleşecek. Edirne’de 3 bin 195 öğrenci sınava girdi. 3 bin 195 öğrencinin yüzde 10’u bu sınavlı okullarımıza yerleşecekler. Biraz daha elemeli bir sistem. Sınavlar da bilgiye dayalı değil muhakemeye dayalı sınavlardı. Bilgiyi rahatça bir şekilde kullanabilecek, 6. sınıftaki öğrendikleriyle 8. sınıftaki öğrendiklerini birleştirebilecek ve yorumlayabilecek sorulardı. Bizim bu konuda öğrencilerimizi daha iyi yetiştirmemiz gerektiğine inanıyorum” sözlerine yer verdi.
“Velilerimize yardım edecekler”
Konuşmasında velilere de seslenen Cırıt; “Velilerimiz de bir problem yaşamayacak. Tercih danışmanlarımız, ekiplerimiz var. Bu ekiplerimiz okullarda görev yapacaklar. Velilerimize rehber olarak yol gösterecekler. Okul idarelerimiz, öğretmenlerimiz de velilerimize yardım edecekler. Edirne’nin şu anda kaçıncı sırada olduğu gibi bir sıralama yok. Bu sıralamanın kalkması da güzel oldu. Öğrencilerimizi bir yarış atı misali birbiriyle yarışır hale gelmiştik. Şimdi öğrencilerimiz aynı üniversitedeki gibi yüzdelik dilime giriyorsa o yüzdelik dilime göre tercih yapabilecek” dedi.
“İmam Hatip oranı yüzde 2”
Cırıt, konuşmasında LGS ile ilgili gündeme gelen ‘Bakanlık bunu İmam Hatiplere öğrenci yerleştirmek için yaptı’ gibi bir algının olduğunu söyleyerek; “Bu yanlış. Oran belli; yüzde 10 sınavlı okullara yerleşiyor. Yüzde 35, Anadolu Liselerine öğrenci yerleşiyor. Yüzde 45, Meslek Liselerine, yüzde 15 de Anadolu İmam-Hatip Liselerine yerleşiyor. Anadolu İmam-Hatiplerdeki sayımızı Edirne’deki öğrenci sayımıza oranladığımızda yüzde 2’lere denk geliyor. Yanlış bir algı oluşturuluyor. Vatandaşlarımızı bu algıdan kurtarmamız lazım. Hiçbir öğrenciyi istemediği bir okula yerleştirme gibi bir lüksümüz olamaz. Herkes tercih yaptığı okula yerleşecektir diye düşünüyoruz. Sistem buna göre kurulmuş. Sistem sadece; ‘Ortaokula gidecek bir öğrenci mahallesindeki okula gitsin. Ayrıştırma olmasın’ diyor. Sistem bu ayrıştırmayı ortadan kaldırdı” ifadelerine yer verdi.

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.