Hamid Cengiz Yazdı: Gökyüzü Yerin Üzerine Düşer mi?
Gökyüzü Yerin Üzerine Düşer mi?
Ayet وَيُمْسِكُ السَّمَٓاءَ اَنْ تَقَعَ عَلَى الْاَرْضِ اِلَّا بِاِذْنِه۪ۜ meali: “yerin üzerine düşmesin diye göğü de O tutmaktadır” (Hac,65)
X’te dolaşırken bir videoya denk geldik. Agnostik şöyle diyordu: Gökyüzünün Dünyanın üzerine düşmesi saçmadır. Çünkü gökyüzü, dünya gibi katı değildir. Gök ayrı Dünya ayrıdır. Bu durumda Dünyanın üzerine nasıl düşebilir ki?
Cevap: bu arkadaşın astronomi ve astrofizik konusundaki cehaletinin normalde dillere destan olması icab ederken ülkemizin, dünyanın en cahil ve ayküsü en düşük ülkeler listesinde ilk sıralara girdiğini göz önünde bulundurduğumuzda böylelerinin neden bu kadar taraftar topladığını daha iyi anlamış bulunmaktayız
Bu ayeti anlamak için Enbiya,30 ayetine müracaat edeceğiz. اَنَّ السَّمٰوَاتِ وَالْاَرْضَ كَانَتَا رَتْقًا فَفَتَقْنَاهُمَاۜ وَجَعَلْنَا مِنَ الْمَٓاءِ كُلَّ meal: “gökler ve yer bitişikken onları ayırdık”
Demek ki kâinatın ilk yaratılışında gökler ve yer, gök ve Dünya birbirine yapışıktı. Allah’u a’lem evren 14,15 milyar yıl evvel bir atom parçacığı kadar iken bu küçük evrene tekillik hakimdi. Sıkışmış ve yoğun gazlardan ibaret olan küçük evrende tam manası ile gök ve yer diyebileceğimiz mekanlar yoktu. Bunların sadece özü vardı. O da sudur. Çünkü bu ayetin devamında her şeyin sudan yaratıldığı ibaresi de vardır
Büyük Patlama ile önce gökler birkaç aşama sonrasında ise yıldızlar oluştu. Yıldızların patlaması ile Dünya meydana geldi. Hepimiz yıldız tozuyuz…
Yıldız ve Gezegen gibi kütleli gök cisimleri aslında uzay boşluğunu bükerler. Fakat biz bunu dışardan göremeyiz. Karadelikler uzayı büken makinalardir. O kadar bükerler ki delik açarlar. Dolayısıyla göklerin üstümüze kapanması uzayın bükülmesi ve dürülmesi yoluyla mümkündür
Bu da kıyamet saatinde olacaktır. Çünkü sair ayetlerde kıyamet esnasında göklerin dürüleceği ibaresi vardır.
Yerçekimi bir miktar da olsa uzay boşluğunda vardır. Eğer uzayda yerçekimi olmasaydı, Dünya’nın Güneş etrafında dönmesi mümkün olmazdı. Galaksiler arası boşluk da dahil uzayın her noktasında kütle çekimi vardır. Bu çekim ortadan kalkarsa gökler yer üzerine kapanacaktır.
Kaynak: Hamid Cengiz
- Mehmet Ali Abakay Yazdı: Kitap Fuarı mı Çocuk Kitap Panayırı mı? - Kasım 25, 2024
- İstasyon Mahallesi’ne Ulaşım Artık Üst Geçitten - Kasım 21, 2024
- Mehmet Akkaşoğlu Yazdı: Allah’ın Güzel İsimlerinden El_Mütekebbir - Kasım 21, 2024