ETSO BAŞKANI ZIPKINKURT, “ÇADIRDA ÇAKMA ÜRÜN SATILIYOR!”


Zıpkınkurt, dün ETSO binası toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zıpkınkurt, Kapıkule’de kurulan alışveriş çadırana oda olarak karşı olduklarını kaydetti.

Zıpkınkurt, açıklamasında, “Dün çadıra ‘siyah’ diyenler bugün ‘beyaz’ diyor. Oda olarak başından beri çadırın Edirne esnafına zarar vereceği yönünde açıklamalarımız var. Edirne’ye bu çadırın kurulmasına ihtiyacı yok. Çok fazla bir katma değeri olmayacak. Edirne’nin çadırla kaybedecek zamanı yok. Edirne’nin güzelliklerini, değerlerini öne çıkaralım çok daha verimli işler yapmış oluruz. Oda olarak bugün de aynı duruştayız, Edirne’de çadırı istemiyoruz. Çadır Edirne ticaretine katkıda bulunacak bir yer değil. Çadır 40 gün süreyle kurulmuş iş yeri diyelim. Edirne’de ticari faaliyette bulunacak. 40 gün sonra bu çadır sökülüp gidecek. Ayıplı, arızalı bir mal satılırsa, bu malı alan kime müracaat edecek? Kiminle irtibat kuracak? ‘Edirne’den ayıplı mal aldım, Edirne’de kandırıldım’ diyebilir. Edirne’nin imajını düşünüyorum, oradaki kişilerin ticaretini düşünmüyorum. 40 gün sonra bu çadırın muhatabı kim? Örneğin aldığım bir duyum var. Çakma ürün satılıyor.

Mont varmış değeri bin 800 Euro, 450 TL’ye satıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Demek ki normal bir ürün değil veya taklit, imitasyon bir ürün. Gurbetçi böyle bir ürün aldı. Adam, ‘Bana Edirne’de sahte mal satıldı’ niye ben Edirne’nin adını bununla kirleteyim? 40 gün birileri para kazanacak diye niye Edirne’nin imajını kötületeyim? Ben daha fazla işin o yönündeyim. Çadırın Edirne ekonomisine katkısı yoktur. Edirne’de zaten bugünlerde müşteri sıkıntımız yok. Sabah 06.00’da kalkıyorum, oteller, lokantalar, börekçiler dolu. Edirne 24 saat yaşıyor, dükkânını açan esnaf 24 saat iş yapıyor. Kendi karnemizi biliyoruz. Hangi konularda zayıf olduğumuzu biliyoruz. ’10 milyon turist ağırlayacağız’ diyoruz.

Edirne’nin hedefi 5 milyona gidiyor. Turist almada ilk üçlerdeyiz. Belki şehrin kendi bütçesi de yetmeyecek, devletin desteği lazım, Edirne’ye bir el atmak lazım. Kenti tanıtım için yüz binlerce broşür bastırdık. Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli gelen gurbetçilere dağıtıyor. Saat 06.15’te kente girişin olduğu Gazimihal Köprüsü virajının tıkandığını gördüm. Gazimihal Köprüsü’nün Alman plakalı araçlardan iki sabahtır tıkandığını gördük. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Şehre demek ki biz insanları sokabiliyoruz. Hiçbir otelimizde yer yok. Otellerimiz, pansiyonlarımız her taraf dolu. Yeter ki biz insanlara iyi davranalım, farklı fiyatlar uygulamayalım, şikâyet almayalım. Gurbetçilerimiz girişte nasıl gezip alışveriş yapıyorlarsa, dönüşte de aynı şekilde kente uğrasınlar. Gurbetçilerimizi en iyi şekilde ağırlıyoruz. Edirne’de iyi ve güzel şeyler oluyor. Daha iyi nerelere taşıyabilirizi konuşmalıyız” ifadelerini kullandı.

Haber MERKEZİ

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.