Edirne’de ‘Türk Edebiyatından Portreler’ Sergisi

Edirne’de ‘Türk Edebiyatından Portreler’ Sergisi
TÜ’de Sezai Karakoç’tan Nazım Hikmet’e, Cemal Süreya’dan Özdemir Asaf’a, Yaşar Kemal’den Mehmet Akif Ersoy’a 31 edebiyatçının, toplam 25 sanatçı tarafından hazırlanan portrelerinin yer aldığı “Türk Edebiyatından Portreler” sergisi açıldı.
Trakya Üniversitesi’nde (TÜ) Edebiyat Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi iş birliğiyle “Türk Edebiyatından Portreler” sergisi açıldı.

Edebiyat Fakültesi İlhan Koman Sergi Salonu’nda düzenlenen serginin açılış törenine; Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Gürgendereli, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baybora Temel, Resim Bölümü Öğretim Üyesi ve serginin atölye sorumlusu Doç. Dr. Deniz Gökduman, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sergide Arkadaş Zekai Özger’den Nazım Hikmet’e, Cemal Süreya’dan Özdemir Asaf’a, Yaşar Kemal’den Ahmed Arif’e 31 edebiyatçının, toplam 25 sanatçı tarafından hazırlanan portreleri yer aldı.

“31 EDEBİYATÇININ RUHU 25 SANATÇININ ELLERİNDE HAYAT BULDU”
Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinin müzik dinletisi ile başlayan açılış töreninde Doç. Dr. Deniz Gökduman konuşma yaptı. Gökduman, sanat ve edebiyatın büyülü dünyalarında eşsiz bir yolculuğa çıkmak için bir araya geldiklerini söylerken; “Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Edebiyat Fakültesi’nin güç birliğiyle hayat bulan serginin açılışında sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum. Edebiyat; kelimelerle resimler çizer, resim ise renklerle hikâyeler anlatır. Bu özel sergide, edebiyatın usta kalemleri ve resim sanatının yetenekli fırçaları bir araya gelerek, ortaya benzersiz bir buluşma çıkardı. Ahmet Arif’ten Yaşar Kemal’e, Tezer Özlü’den Attilâ İlhan’a kadar 31 seçkin edebiyatçımızın ruhu, 25 değerli sanatçımızın ellerinde yeniden hayat buldu” ifadelerini kullandı.

Her portrenin, sadece bir yazarın yüzünü değil; onun düşüncelerini, hislerini, mücadelelerini ve zamanının ruhunu da yansıttığını belirten Gökduman; “Sanatçılarımız, her fırça darbesinde bir romanın, bir şiirin, bir hayat hikâyesinin izlerini taşıyor. Bu projede emeği geçen, titizlikle çalışan Kerem İşcanoğlu ve Fuat Yılmaz’a, eserleriyle sergimize hayat veren tüm ressamlarımıza, bu anlamlı buluşmaya destek veren fakülte dekanlarımıza ve Trakya Üniversitesi yönetimine içten teşekkürlerimi sunuyorum. Dilerim ki bu sergi, sadece gözlerimize değil, kalplerimize de hitap eder. Dilerim ki burada kurulan köprüler, sanatın ve edebiyatın zamansız bir dilde buluştuğu o eşsiz noktaya hepimizi bir adım daha yaklaştırır. Katılımınızla bu güzel günü daha da anlamlı kıldığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

Gökduman’ın konuşmasının ardından törende Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Gürgendereli ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baybora Temel de konuşma yaparak, sergide emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ettiler. Açılış töreninin sonunda sergide emeği geçen akademisyenlere, öğrencilere ve müzik dinletisi sunan ekibe teşekkür plaketleri takdim edilerek, sergi gezildi.

Kaynak: Tarık Kasnak

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.