Diğer Ülkelerle Mücadele Edecek Nesli Yetiştirme Gayreti İçerisindeyiz

Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, eğitim zirvesi toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada; “Bu yılki ve önümüzdeki dönem için eğitim stratejilerini, Türkiye’deki eğitim politikalarını ve burs stratejilerimizi tartışacağız. Amacımız dokunmadık çocuk bırakmamak. Bu ülkenin değerleriyle, inancıyla kültürünü, ilkeleriyle Cumhuriyetin kazanımı olan 21. Yüzyılda diğer ülkelerle mücadele edecek nesli yetiştirme gayreti içerisindeyiz” dedi.

Türk Eğitim Derneği’nin 1928 yılında Cumhuriyetin kurduğu eğitim alanındaki ilk sivil toplum örgütü olduğunu hatırlatan Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, 40 okulunda binlerce öğrenciye burs veren bir kurum olduğunu ifade etti.

“Toplantımızı ülkenin en güzel illerinden birisinde yapıyoruz”

Türk Eğitim Derneği adını taşıyan tüm kuruluşların başkanları ile yılda 1 kez bir toplantı yaptıklarını aktaran Pehlivanoğlu, bu yılki toplantıyı ülkenin en güzel illerinden birisi olan Edirne’de gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

“Amacımız daha çok çocuğa ulaşmak”

TED okullarının kurucuları, mezunlar dernekleri başkanları ve temsilciliklerdeki sorumlularla bir araya gelerek eğitime dair sorunların değerlendirmesini yaptıklarını belirten Pehlivanoğlu; “Bu yıl ve önümüzdeki dönem için eğitim stratejilerini, Türkiye’deki eğitim politikalarını ve burs stratejilerimizi tartışacağız. Amacımız dokunmadık çocuk bırakmamak. Bu ülkenin değerleriyle, inancıyla kültürünü, ilkeleriyle Cumhuriyetin kazanımı olan 21. Yüzyılda diğer ülkelerle mücadele edecek nesli yetiştirme gayreti içerisindeyiz. Türk Eğitim Derneği hiçbir kuruluşun, hiçbir holdingin ya da hiçbir şahsın değil bu milletin kurduğu hatta başında milletin kasasından para alıp vergisini ödeyen bir kuruluştur.  Amacımız daha güçlü bir Türkiye olmasıdır. Bu da ortak akıldan çıkıyor. Buradaki ortak akıl toplantımızı TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba’nın ev sahipliğinde Edirne’de gerçekleştiriyoruz. Umuyorum ki önümüzdeki süreçte Türkiye’deki her çocuğa dokunacak eğitim politikalarıyla buradan iyi kararlar çıkar. Okullarımızın daha etkili olup illerdeki eğitim rekabet koşullarını değiştirecek yol haritaları çıkar. Daha fazla yoksul çocuğa dokunup bu ülkenin geleceği için yetiştirme fırsatları çıkar” şeklinde açıklamada bulundu.

“18 yaş altı hastaneye yatma ve entübe oranı pandemi öncesinden yukarda değil”

Kovid-19 salgın sürecinde eğitimde yaşanan aksaklıklar ve yüz yüze eğitim süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Pehlivanoğlu; “Salgının etkisinin yoğun hissedildiği dönemde okullar açılmalı dediğimiz süreç geçirdik. Ama bugün sorgulamamız gereken bir şey var. Şuandaki vaka sayıları bunu konuştuğumuz günlerden daha yüksek. O zaman neden okulları kapattık da şimdi açıyoruz. Şuanda Türkiye’de 18 yaş altı hastaneye yatma ve entübe oranı pandemi öncesinden yukarda değil. Çocuklarda vaka sayısı artabilir. Kronik hastalığı yoksa okullarda temaslı bile olması doğru değil. Çocuklarımızın birçoğu bu hastalığı bilerek ya da bilmeyerek geçirdiler. Rakamlara baktığımız zaman gripten başka bir risk olmadığı görülüyor. Buradaki tek risk aile aşılı değilse çocuğun o virüsü taşımış olmasıdır. Onun için biz bir öneride daha bulunduk. Eğer aile tamamen aşılı ise çocuğun temaslı kabul edilmemesi gerek” ifadelerine yer verdi.

“Bir daha telafi edemeyeceğimiz süreçlerden geçiyoruz”

Eğitim sürecinde yaşanan bazı kayıpların telafisinin olmadığını ifade eden Pehlivanoğlu;  “Bu da 10 yaş altıdır. Eğitimi uzaktan yapmamız doğru olmaz. Uzaktan eğitim olmaz, uzaktan öğretim olur. Beyin gelişimi açısından 10 yaş altını uzaktan öğretmez, eğlendirirsiniz.Yaşamda başarılı olmak için en önemli eğitim süreci 10 yaş altı eğitimdir.Maalesef bir nesille ilgili sıkıntıdayız. Zaten sınav baskısının getirdiği eğitim sistemindeki sorunlarımızdan ve büyük bir nüfusa sahip olmamızın getirdiği sorunlarla boğuşurken bir de bu geldi. Biz okulları kesinlikle kapatmamalıyız. Tedbirleri tabii ki alalım, gerekirse okullarda 3 ya da 6 ay ikili eğitime geçelim. Öğretmenlerimize kaynak sağlayalım, ikili eğitime geçelim. Çünkü bir daha telafi edemeyeceğimiz süreçlerden geçiyoruz. Bugünü kurtarmak doğrudur ama yöneticilerin sorumluluğu geleceği dizayn edip evlatlarımızın geleceğini kurtarmaktır. Bunun kapalı olmasında da büyük gariplik görmüyoruz. İnsanlar büyük bir korkuyla eve kapatıldılar. Veliler çocuklarının yaşamsal bir sorunu olacağını düşündüler. Burada da şeffaflıktan kaçmamak lazım. Çocuğunu özel okulda okutanlar bir şekilde çocuklarına destek oldular. Ama diğerleri olmazsa bu ülkenin milli güvenliği dahil risklerle karşı karşıya kalabiliriz. Bu eksiklikleri telafi etmeyle ilgili çok hızlı davranmamız lazım. Her geçen gün zaman kaybediyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Açıklamanın ardından eğitime dair sorunları konuşmak ve değerlendirmelerde bulunmak üzere toplantı salonuna geçildi.

88 yıl Osmanlı’ya başkentlik yapmış Edirne’de böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba, Türk Eğitim Derneği’nin bir parçası olmanın onur ve gururunu yaşadığını söyledi.

Edirne Haber

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.