Arpacı: İlimizde her türlü sağlık tedbiri alınmıştır

Son günlerde, özellikle Edirne Veli-Der’in seslendirdiği iddialara Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı ve Sağlık İl Müdür V. Dr. Fatih Selvi yaptıkları açıklamalarla cevap verdiler. Arpacı ve Selvi; “Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi”kapsamında ilimizde her türlü sağlık tedbiri alınmış ve titizlikle uygulanmaya başlanmıştır.” dediler.

Toplantıya her iki tarafın da kurmaylarıyla katıldıkları görüldü:

Cemal Turan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı
Uzm Dr.Mustafa Talha Sütçü Kamu Hastaneleri Başkanı
Müzekka Bayrak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı
Dr. Selma Heves Halk Sağlığı Başkanı
Nail Yılmaz İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı
Op. Dr. Ali Kaya Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün müşterek açıklamaları şöyle:

“Türkiye’de tüm kademelerde eğitim alan öğrencilerimizin yüz yüze eğitime başlaması ile birlikte Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile hazırlanan ; “Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi”kapsamında ilimizde her türlü sağlık tedbiri alınmış ve titizlikle uygulanmaya başlanmıştır.
Valiliğimiz koordinasyonunda Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber veli ve uygun yaş gurubu öğrencilerimizin aşı uygulamasının daha da yaygınlaştırılabilmesi için gerekli bilgilendirmeler yapılmış ve yapılmaya kesintisiz devam edilmektedir. Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki, Kovid-19 aşılaması; “hastalığa maruz kalma ,hastalığı ağır geçirme ve hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisini en aza indirmek için elimizdeki en etkili mücadele aracıdır”. İlimizde vatandaşlarımızın aşılamaya göstermiş olduğu hassasiyet Kovid-19 sürecinde en büyük avantajlarımızdan biridir.
Bununla birlikte maske kullanımının, hijyen kurallarının ve gerekli havalandırma koşullarının sınıflarda ve okullarda titizlikle takip edilmesi için gerekli tedbirler Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından alınmıştır.
Burada en önemli konulardan birisi öğrenci ve öğretmenlerimizin pozitif olmaları durumunda yapılacak işlemler “yayınlanan rehberde” belirtilmiş olup, bu çerçevede gelişmeler İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinasyonunda tüm sağlık kuruluşları tarafından takip edilmektedir.
Tüm okul çalışanları ve öğrencilerin semptom sorgulamaları günde iki kez yapılmaktadır.
Şüpheli bir durumda İl Sağlık Müdürlüğü kontrolünde süreç yayınlanan rehbere göre ivedilikle yürütülmektedir.
Bu kapsamda “tüm pozitif ve yakın temaslı vakalarda” filyasyon çalışması titizlikle uygulanmaktadır. Filyasyon ekipleri pozitif vakaların ev ziyaretlerini aynı gün içinde yapmakta, vaka ve temaslı takibi gerçekleştirilmekte ve aynı zamanda İl Milli Eğitim Müdürlüğüne de anlık bilgilendirme yapılmaktadır.”

Haber MERKEZİ

 

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.