OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvimle birlikte yüz yüze eğitime başladı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren velileriyle birlikte okulun yolunu tutan öğrenciler, ilk ders zili ile çok özledikleri sınıflarına geri döndü.
Uzun bir aranın ardından yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte öğrenciler aileleriyle birlikte okulun yolunu tuttu. Okullarda koronavirüs önlemleri üst düzeyde alınırken, öğrenciler ve velilerin maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyduğu görüldü.

Okullar eğitime hasret kalan öğrencilerle doldu

Öğrenciler ilk olarak sıraya girdi, İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan söyledi. Sonrasında ise mesafe kuralları dikkate alınarak, bloklara girişler yapıldı. Öğrencilerle birlikte hem eğitimciler hem de veliler büyük heyecan yaşadılar.

Ders zilinin çalması ile birlikte okulları eğitime hasret kalan öğrencilerle dolup taştı. Veliler de okul dışından çocuklarının okul heyecanlarını paylaştılar.

“Uzun bir aradan sonra tekrardan arkadaşlarımız ve öğretmenlerimizle buluştuk”

Uzaktan eğitim sürecinde bolca kitap okuduğunu aktaran 50. Yıl İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Minel Kosa, “Arkadaşlarımı ve okulumu çok özledim. Heyecanlıyım. Uzun bir aranın ardından tekrardan okulumuzla, öğretmenlerimizle buluştuk. Koronavirüs salgını dolayısıyla da önlemlere dikkat edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Koronavirüs salgını dolayısıyla biraz endişeli olduklarını aktaran 3. Sınıf öğrencisi Yaşariye Öz, “Arkadaşlarımızı ve öğretmenlerimizi çok özledik. Yüz yüze eğitim heyecanı yaşıyoruz. Uzun bir zaman sonra tekrardan buluştuk. Bu çok güzel bir his” dedi.

“Yüz yüze eğitime geçtiğimiz için mutluyum”

Okullar açıldığı için çok mutlu olduğunu söyleyen 3. sınıf öğrencisi Nur Tuç, “Çünkü yüz yüze eğitim biz öğrenciler için daha güzel. Okulda kurallara uyuyoruz. Mesafemizi koruyup, maske takıyoruz” ifadelerini kullandı.

3. sınıf öğrencisi Eliz Kurubacak ise, “Alınan önlemler çok güzel. Hepimiz maskelerimizi takıp sosyal mesafemize dikkat ediyoruz. Arkadaşlarımız ve öğretmenlerimizle görüşmeyeli çok uzun zaman olmuştu. Yüz yüze eğitime geçtiğimiz için mutluyum.” dedi.

edirnehaber

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.