Vatandaşın ETUS İsyanı, zam var hizmet yok!

Geçtiğimiz günlerde Edirne’de Belediye meclis toplantısından Edirne Toplu Ulaşım Sistemi’ne (EUS) zam kararı çıkmıştı. Ancak zam yapılmasına karşılık olarak hizmetin yetersiz olduğunu savunan vatandaşlar, özellikle iş çıkış saatlerinde oluşan kuyruklardan şikâyetçi…
Edirne’de şehir içi ulaşımın sağlandığı Edirne Toplu Ulaşım Sistemi’nde (ETUS) otobüslerin saatinde gelmemesi vatandaşı çileden çıkardı. Durakların önünde uzun kuyruklar oluştu, Kovid-19 salgın tedbirleri unutuldu. Özellikle akşam saatlerinde sefer sayılarının arttırılmasını isteyen vatandaşlar, salgın sürecinde balık istifi yolculuk yapmak istemediklerini ve evlerine gitmek için saatlerce beklediklerini söyledi.

Edirne gibi bir şehirde belediye otobüsünün olmamasının büyük eksiklik olduğunu söyleyen vatandaşlar, bu durumun sadece Edirne’de olduğunu ve kente yakışmadığını savundu.

“Bu durumu Cumhurbaşkanlığına mı bildirelim?”

Yaşanan olumsuzlukları belediyeye ve ETUS yönetimine şikâyet ettiklerini ama hiçbir çözüm bulunamadığını söyleyen Edirneli Esnaflardan Serpil Kaplan, Her gece 1,5 saat otobüs beklediğini ve evine geç kaldığını aktardı.

“Türkiye’de bir tek Edirne’de belediye otobüsü yok”

Edirneli vatandaşların rezillik çektiğini belirten Kaplan; “Bunu artık biz Cumhurbaşkanlığına mı bildirelim. 3,5 lira para veriyoruz saatlerce bekliyoruz. Bir de balık istifi otobüslerde üst üste gidiyoruz. Zam gelmesini de hiç onaylamıyoruz. Bu yaptıkları çok büyük rezillik. Edirne’ye belediye otobüsü şart. Türkiye’de bir tek Edirne’de yok belediye otobüsü. Zaten belediye başkanından randevu almak mümkün değil. Cumhurbaşkanından randevu alırsın, Recep Gürkan’dan randevu alamıyorsun. Böyle bir rezillik yok. Ben 20.30’da işten çıkıyorum, akşam 10’da eve gidiyorum. 1 hafta, 10 gün boyunca taksiye bindim. Benim bütçem her gün taksiyi karşılayamıyor. Bu yüzden buna bir çözüm bekliyoruz” diyerek yetkililere seslendi.

“Artık Edirne’ye hizmet şart”

10 dakikalık yol için yarım saat beklediklerini söyleyen bir başka vatandaş ise; “Benim gideceğim yol 10 dakika, yarım saat araba bekliyorum. Ben çalışan bir kadınım. Eve 10’da gittikten sonra hiçbir iş yapamıyorum. Ben şu halde bile karşılayamıyorum. Daha ne kadar zam yapacaklar anlayamıyorum. Cumhurbaşkanımdan rica ediyorum Edirne’ye güzel bir otobüs çıkartsın. CHP şaşırsın. AK Parti’nin sonuna kadar arkasındayım. Artık Edirne’ye hizmet şart” dedi.

Edirne Belediye Meclis toplantısında tüm meclis üyelerinin oy birliği ile alınan karar sonrasında 3 TL olan sivil taşıma ücreti 3.50 TL’ye, 2.15 TL olan öğrenci taşıma ücreti 2.50 TL’ye yükseltilmişti. Nakit binişlerde uygulanan 3.50’lik ücret ise yeni zamla birlikte 4 TL’ye yükseltilmişti.

edirnehaber

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.