LALAPAŞA BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ARSLAN İLE…

Lalapaşa’dayız…
Lalapaşa, 1945 yılında ilçe olmuş. Edirne’mizin küçük ama şirin bir beldesi…
Bulgaristan’a sınır Hamzabeyli Sınır Kapısı ile Organize Sanayi Bölgesi ile Dolmenleri ile görülesi bir yer.
Amacımız; Lalapaşa’nın kendisi gibi genç ve başarılı belediye başkanı İsmail Arslan’ı sıgaya(!) çekmek. Tabii ki, bu bir şaka! Genç Başkan’la söyleşi yapmak, göreve seçildiği günden bugüne yaptıkları ve yapamadıklarını sormak, bundan sonrası için hedefini almak ama önce Başkan’ı halka sormak, seçmenin görüşünü öğrenmek…
Bunun için 1600 nüfuslu, yaklaşık 1200 seçmeni olan bir yerde fazla yorulmanıza gerek yok takdir edersiniz ki!
Biz de birkaç kahvehaneye uğrayıp sohbet ederek, sözü Başkan’a getirerek nabız yokladık. Konuyu genel siyasete çekmek isteyenlere de prim vermedik çünkü konumuz yerel. Gördüğüm kadarıyla halk, Başkan’larından memnun…
Başkan’ın kapısı her zaman herkese açık. Biz de açık olan Başkanlık kapısından içeri girelim ve sohbetimize başlayalım:
Sayın Başkan, halkın oylarıyla seçileli neredeyse 2.5 Yılınız doldu. Bu iki buçuk yılda seçim vaatlerinizden neleri gerçekleştirdiniz, neleri gerçekleştiremediniz henüz, ama önce sizi bir tanıyalım, kimdir İsmail Arslan?
1977 yılında Lalapaşa’ya bağlı Sinanköy’de öğretmen bir babanın evladı olarak dünyaya gelmişim. 1994 yılından bu yana Lalapaşa’da ticaretle iştigal ediyorum. 2013 yılında Edirne Ticaret Borsası Meclis Üyeliğine seçildim. 2014 yılında da siyasete atıldım. İl Genel Meclisi 2. Sıra adaylığım oldu. 2. Sıra olmamdan dolayı kazanamadım. Daha sonra İl Başkan’ı Rafet Sezen döneminde 6 Ay kadar İl Yönetim Kurulu Üyeliğim oldu. Sonra 2014 Aralık ayında Lalapaşa İlçe Başkanlığına atandım ve Belediye Başkanlığı aday adaylığı sürecine kadar aralıksız İlçe Başkanlığını sürdürdüm ve iyi bir ekip kurarak 2019 Yılı Belediye Seçimlerine hazırlandık. Lalapaşa Halkının teveccühü ile de seçimi kazandık.
İcraatlerinize gelirsek…
31 Mart 2019 Seçiminden sonra mazbatayı alır almaz çalışmalara başladık ve ilk olarak Tarihi Camimizin onarımı, restorasyonu için Kültür ve Turizm Bakanı ile ve Vakıflar Genel Müdürlüğü ile temasa geçtik. Sayın Valimizin de destekleri ile onarım ve restorasyon ihalesi yapılan camimiz umuyorum ki yılbaşında ibadete açılacaktır.
Binek otomobil, traktör ve çöp kamyonu hibe yoluyla belediyemiz envanterine kazandırıldı, vidanjör de gelmek üzere
İkinci olarak belediyemizin kasasından tek kuruş çıkmadan bir binek otomobili, bir traktör kazandırdık belediyemizin envanterine. Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifine çok teşekkür ediyorum bunun için. Yine aynı hibe yöntemiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bir adet çöp kamyonu temin ettik. Bir adette vidanjör gelecek bugünlerde, eli kulağında bekliyoruz.
3. Etap Toki Evleri
Üçüncü olarak 3. Etap Toki Evleri için sözümüz vardı. Seçildikten birkaç ay sonra Toki Yönetimi ile gerekli temaslarda bulunarak 90 dairelik(63 tanesi 3+1, 27 tanesi de 2+1 olmak üzere) inşaat başladı ve şu anda kaba inşaatleri bitti. Sanıyorum, Ocak, Şubat aylarında kurada kazananlar yuvalarına kavuşacaklardır.
Doğal Gaz
Şu an itibariyle 3-4 kilometre doğalgaz borusu döşenecek. İnşallah Ekim ayı gibi, evlerimizde doğalgaz yanacaktır, umuyorum.
Şehir şebeke Suyu…
Şehir Şebeke Suyu Sistemimiz sıkıntılı… Gün geçmiyor ki, bir yerde boru patlamasın! Her gün bir yerde patlağımız var, onarılana kadar haliyle su kesintisi oluyor. 50 Yıllık sistem. Acilen yenilenmesi lazım. Gerekli hazırlıkları yaptık. İhalesi kesinleşme sürecinde. Yakında başlanacak. 7-8 bin metre kare parke taş döşeme yaptık sokaklara ama şimdi ara vermek zorunda kaldık. Doğalgaz ve şehir içme suyu şebeke sistemi işi bittikten sonra yol çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz, inşallah!
Gece cadde aydınlatma sistemi
Edirne Valiliği, ana caddede gece aydınlatması için gerekli malzemeyi gönderdi, malzeme hazır. Çalışmalarımız devam ediyor. Bitirdiğimizde Lalapaşa’mız gece bir başka görünüm kazanacak ve ışıl, ışıl olacak. Katkıda bulunan valiliğimize çok teşekkür ediyorum.
Sosyal Yardımlar
Pandemiden önce Ramazan’da sokak iftarlarımız oluyordu. Geçtiğimiz Ramazan’da bunu gerçekleştiremedik. Bunun yerine Lalapaşa İlçe’mizdeki her haneye, zengin-fakir ayırdetmeksizin yardım paketleri gönderdik. Durumu iyi olan bazı aileler almak istemedi. Biz dedik ki; ” lütfen alın ve siz bizzat kendiniz uygun gördüklerinize hediye edin!”
Ayrıca her eve, her işyerine birer bayrak, dezenfektan malzemeleri dağıttık.
Kültür Gezileri
Kültür Gezileri de seçim vaatlerimiz arasındaydı. Pandemiye kadar yaptık. Çanakkalele Şehitliği’ne, Eskişehir’e götürdük, yakında Nevşehir, Konya gezilerimiz olacak, günübirlik Saros’a götürüyoruz.
Valiliğimizin desteği ile Lalapaşa’mızın girişine güzel bir “Lalapaşa” yazısı koydurduk, hatıra fotoğrafı çekmek, çektirmek isteyenler için. Bir de İlçemiz merkezindeki kavşağa ışıklı bir hilal ve ay koydurduk. O da çok güzel oldu.
Peki Başkan, yapamadıklarınız veya henüz sırası gelmeyen icraatleriniz…
Kedi-köpek evi vadetmiştim ama gördüm ki, bizi aşıyor. İleride ne olur bilemem ama şu an için bu zor görünüyor.
Bir amatör futbol takımımız var. Stadımız olmadığı için maçlarımızı Edirne Saraçhane stadında oynamak durumundayız. Üzerinde çalışıyoruz, bir imkan doğduğunda bunu gerçekleştirebileceğimizi umuyorum.
Bir de belediyemizin uzun yıllar sosyal tesis olarak hizmet gören bir binası var. Daha doğrusu vardı: Havuzbaşı Restorant… Niye vardı diyorum, çünkü şu an yok. Bizden önceki belediye başkanı iyi niyetle, daha iyisini yaptırmak için yıktırmış. Yenisini de yapılamamış. Biz bir taslak proje hazırlattık, yeterli kaynak bulur bulmaz yaptıracağız ve yeniden, düzgün-güzel bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

Yağlı güreşleri devam ettiremiyoruz ama belediyemize fazla yük olmadan her yıl konserler yapmak istiyoruz.
Benim sormadığım ya da sormayı unuttuğum ama sizin eklemek istediğiniz şey…
Kapımız her an, herkese açık. Bu kapı seçildiğimden beri hiç kapanmadı ve Allah’ın izniyle de kapanmayacak. Halkımızla iç içeyiz. Bütün resmi kurum ve müdürleriyle, Sayın Valimiz ve Kaymakamımızla uyum içinde çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.
Bize zaman ayırdığınız için teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim.
Asıl ben teşekkür ederim www.edirneyiseviyorum.com olarak bizi ziyaretiniz için. Bize değerli haber portalınızda yer verdiğiniz için ve yayın hayatınızda da başarılarınızın artarak devamını diliyorum.

Kaynak: Ali Süzen

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

3 thoughts on “LALAPAŞA BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ARSLAN İLE…

  • Ağustos 11, 2021 tarihinde, saat 21:29
    Permalink

    Sayın Ali Bey Yine bizleri Mest ettin Çok Açık yüreklilikle Sayın Başkana Lalapaşa hakkında Akla gelen sorularını sormuşun Ve Bizlerede Lalapaşa hakkında bilgiler verdin Ayağına ve kalemine Sağlık İyiki Varsınız Sizi seviyoruz Mustafa Öz

    Yanıtla
  • Ağustos 11, 2021 tarihinde, saat 21:32
    Permalink

    maşallah başkanımız devamlı lalapaşa mız için çalışıyor teşekkürler başkanım

    Yanıtla
  • Ağustos 13, 2021 tarihinde, saat 16:33
    Permalink

    Kaleminize sağlık gerçekten. Tebrik ediyorum.

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.