658. KIRKPINAR AĞASI SEYFETTİN SELİM

 

Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde 9 kez ağalık yapan 2 altın kemerli Ağa Seyfettin Selim, Ağalık ihalesine tek başına girerek 722 bin lira bedelle 658. Kırkpınar ağası oldu.

Er meydanında gerçekleşen ağalık ihalesine Seyfettin Selim haricinde başka aday katılmadı. 9 yıldır ağalık yapan ve 3. altın kemere aday olan Selim inşaat Yönetim kurulu başkanı Seyfettin Selim’in katıldığı ağalık ihalesinin açılış konuşmasını Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır yaptı. Daha sonra bir konuşma yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; 657 yıldır, savaşta barışta, iyi günde kötü günde, zor günde kolay günde Kırkpınar Yağlı Güreşleri hep devam etti. Bundan sonra da Türk Milleti var oldukça Kırkpınar Yağlı Güreşleri Edirne Sarayiçinde Er meydanında devam edecektir. 2019 yılının ve 658. Kırkpınar ağalığı ihalesini şu anda başlatıyoruz. Biz Osmanlı imparatorluğu’na 92 yıllık başkentlik yapmış Edirne’yiz. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin Serhat şehri Edirne’yiz. Bizim parayla pulla işimiz yok. Biz Kırkpınar’ı gönülden sevecek adamlar ve ağalar istiyoruz. 658. Kırkpınar ihalesini 222 bin lira ile başlatıyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

Ağalık İhalesi

Ardından mikrofonu alan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde yarım asırdır cazgırlık yapan Baş Cazgır Şükrü Kayabaş, Seyfettin Selim’e “ne diyorsunuz” diye sordu. Kırkpınar’ın iki altın kemerli ağası Seyfettin Selim tereddüt etmeden; 354 bin lira dedi. Araya giren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; Seyfettin Ağa iyi bir Trabzon’ludur, iyi bir Sakarya’lıdır ama aynı zamanda da iyi bir EDİRNE’lidir” diyerek rakamı 422 bine çıkmasını istedi. Gürkan’ın isteğini kırmayan Selim, 561 bin lira dedi. Son olarak mikrofonu eline alan Gürkan; “ben son olarak 621 bin diyorum, Seyfettin Selim de üzerine bin koyarak Edirne’de bırakacaktır” dedi. Selim, buna karşılık 722 bin lira dedi.

Recep Gürkan; “Ben de Kırkpınar’ın iki altın kemerli tek ağası olan Seyfettin Selim’e 658. Kırkpınar Ağalığı hayırlı uğurlu olsun, diyorum.” dedi.

Ağalık ihalesinden sonra konuşma yapan 658. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim; “Buradan Zeki Özünlü’ye teşekkür ediyorum. Bugün o da adaydı. Bana destek olmak için çıkmadı. Ağalık, başkanın söylediği gibi parayla olmaz. “ dedi. Seyfettin Selim ihalenin ardından tribünleri selamladı.

Böylece Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin 10. kez ağası olan Seyfettin Selim tarihe geçen isim oldu.

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.