EDESOP Başkanı Cingöz: “Tarifeyi Uygulasınlar, Güler Yüzünü Esirgemesinler”

EDESOB Başkanı Kemal Cingöz Kurban Bayramı öncesi esnafa bol bereketli kazançlar dileyip bayram öncesi tavsiyelerde bulunurken, “Fiyat konusunda da tarife ne ise onu uygulasınlar” dedi.
Kurban Bayramı öncesi yerli yabancı turist akınıyla adeta Edirne merkez şenlendi ve Cuma bereketi yağdı. Hudut Gazetesi’nden Sevcan Kalıpçinden Elmacı’ya konuşan Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, bayram öncesi tavsiyelerde bulunduğu esnafa yönelik, “Esnafımız işini bilir ama güler yüzünü esirgemesin” dedi.
Çarşı pazar dün en hareketli günlerinden birini yaşadı. Her yaştan vatandaş aşırı sıcağa aldırış etmedi. Kimi yedi içti kimi gezdi vitrinlere bakındı kimi mağazalardaki kimileri de pazardaki kalabalığa karıştı. Yaşanan alış veriş trafiği esnafı mutlu ederken, Selimiye, Eski Cami çevresi tarihi kapalı çarşılar da yerli yabancı turist akınına uğradı.
ÇARŞI PAZAR YERLİ YABANCI TURİSTLE DOLDU TAŞTI
Uzun zamandır Covid salgını nedeniyle sıkılıp bunalan vatandaş karınca kararınca yaptığı alış verişlerle adeta stres attı. EDESOB Başkanı Kemal Cingöz de Kurban Bayramı öncesi esnafa bol bereketli kazançlar dileyip bayram öncesi tavsiyelerde de bulundu ve şöyle konuştu:
“GÜLER YÜZÜNÜZÜ ESİRGEMEYİN”
“Tüm esnafımızın, halkımızın, sanatkarımızın tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar saygılar sunarım. Zor günler geçiren esnafımıza bol bereketli kazançlar diliyorum. Tüm vatandaşlarımızın sağlıklı, huzurlu, mutlu bayram geçirmelerini temenni ediyorum. Yerli ve yabancı turist akınına uğrayan Edirne’miz ekonomik anlamda canlandı. Her yıl olduğu gibi bu bayram öncesinde de esnafımıza önerilerimiz elbette olacaktır. Esnafımız zaten yapacağı işi bilir. Gelen yerli ve yabancı turistlere güler yüzlü hizmet sunmalarını istiyoruz. Fiyat konusunda da tarife ne ise onu uygulasınlar.
“COVİD ÖNLEMLERİ ÖNEMLİ”
Bu arada Covid-19 salgınıyla mücadele sürüyor, hastalık bitmedi maske, mesafe, hijyen, HES Kodu uygulamasını titizlikle yerine getirmelerinde büyük fayda var. Çünkü bu süreçte en fazla mağdur olan kesim bilindiği gibi esnafımız olmuştur. Her zaman söylediğimiz gibi eskiye söylememek için kurallara özen gösterelim. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.
“ALGI GEÇMİŞTEN GELİYOR”
Gurbetçilerin Edirne’ye esnafların tarife dışına çıkıp yüksek fiyat uyguladığı algısıyla geldiği söylentilerine ilişkin bu konuda bana gelen herhangi bir şikayet yok. Bu geçmişten gelen bir algı diye düşünüyorum. Geçmişte yol boyunda Edirneli olmayan esnaflar gurbetçilere çok kötü mallar vermişlerdi. Bu algı geçmişten gelen bir algıdır. Şu anda ne merkezde nede yol boylarında böyle bir durumun yaşandığına dair herhangi bir şikayet ulaşmadı. Tekrar tüm halkımızın, esnafımızın bayramını kutluyor esenlikler diliyorum.”

Kaynak: Hudut Gazetesi

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.