Azat, Hayat Mücadelesini Kaybetti

Edirne’de 2 Temmuz’da sel sularından kurtulmak için tutunduğu doğalgaz borusunda elektrik akımına kapılması sonucu ağır yaralanarak 12 gün yaşam mücadelesi veren 14 yaşındaki Azat Yapsıklı, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı. Azat, babasının cezaevine girmesinin ardından babasına ve ailesine bakmak için ilkokula giderken okulu bıraktığı, gündüzleri sokaklarda mendil satıp, akşam saatlerinde ise hayalini kurduğu futbolcu olmak için Fatih Spor Kulübü’nün antrenmanlarına katılarak top oynadığı öğrenildi.
Edirne’de 2 Temmuz’da sel sularından kurtulmak için tutunduğu doğalgaz borusunda elektrik akımına kapılması sonucu ağır yaralanarak 12 gün yaşam mücadelesi veren 14 yaşındaki Azat Yapsıklı, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.
Yapsıklı için Kıyık Yeni Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreninden sonra Yapsıklı’nın cenazesi Acı Çeşme Mezarlığı’nda toprağa verildi. Azat’ın cenaze törenine ailesi, yakınları, formasını giydiği Fatih Spor Kulübü’nün yönetici ve takım arkadaşları katıldı. Babasının cezaevinden güvenlik gerekçesiyle izin çıkmadığından dolayı, oğlunun cenazesine katılmadığı açıklandı.
‘EDİRNE’Yİ YASA BOĞDU’
Azat Yapsıklı, 2 Temmuz’da kentte gerçekleşen fırtınada Nişancıpaşa Mahallesi Çokalca Cami Sokak üzerinde sel sularına kapıldı. Yapsıklı, sel sularından kurtulmak için yol kenarında bulunan doğalgaz borusuna tutunduğu sırada elektrik akımına kapıldı. Mahallelinin fark ettiği Yapsıklı, yine mahalleli tarafından hemen hastaneye kaldırıldı. İlk müdahalesi yapılan Yapsıklı, daha sonra yoğun bakıma kaldırıldı. 12 gündür yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini dün kaybeden genç Azat, tüm Edirne’yi yasa boğdu.
GERİDE DRAM KALDI
Anne Çiğdem Yapsıklı ile Kırklareli Cezaevinde hükümlü babası Naim Atan’ın boşandığı Azad Yapsıklı’nın ise üvey anne ve kardeşiyle aynı evde kaldığı öğrenildi. Azad Yapsıklı’nın ölümüyle birlikte dram dolu yaşamı da ortaya çıktı. Hayalinin futbolcu olmak olduğu öğrenilen Azad Yapsıklı’nın babasının cezaevine girmesinin ardından babasına ve ailesine bakmak için İlkokula giderken okulu bıraktığı öğrenildi. Gündüzleri sokaklarda mendil satıp para kazanan Azad, akşam saatlerinde hayalini kurduğu futbolcu olmak için Fatih Spor Kulübünün antrenmanlarına katılarak top oynadığı anlatıldı.
SOKAKTA MENDİL SATARAK AİLESİNE YARDIM EDİYORDU
Azad Yapsıklı’nın amcası Yücel Atan, Azad’ın çok iyi bir çocuk olduğunu ve anne babası ayrılmasının ardından sokaklarda mendil satarak ailesine destek olup cezaevindeki babasına para gönderdiğini söyledi. Azad’ın hayalinin iyi bir futbolcu olmak olduğunu belirten Atan, “Azad, 10 numara bir çocuktu ve oynadığı Fatih Spor Kulübü’nün gelecek vadeden futbolcusuydu. Çok üzgünüz, acımız büyük. Sokaklarda mendil satarak ailesini katkı sağlıyor ayrıca futbol oynuyordu. Kazandığı parayı cezaevinde bulunan babasına gönderiyordu. Babası cezaevinde olduğu için kardeşiyle ona ben bakmakla yükümlüydüm. Elimden geldiği kadar zaten yardım ediyordum hep onlara. Zaten halimiz de ortada.”dedi.

Hudut

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.