TUYUB Başkanı Akdağ, Yunanistan hükümetini dostluk iklimine davet etti

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan futbol takımı Olimpiakos ile oynayacağı hazırlık maçı için Yunanistan’a giden Galatasaray Spor Kulübü, PCR test sonuçları olmasına rağmen testlerinin kabul edilmemesi üzerine karşılaştıkları tutumun kaba olduğunu düşündükleri için tepki göstermek adına Atina’ya geri dönmüştü. İnternet sitesinden bir açıklama yayımlayan Galatasaray Kulübü, bir Türk takımına karşı net bir ayrımcılık yapıldığını vurgulayarak Yunan makamlarından özür beklediklerini dile getirdi. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği(TUYUB) Başkanı Önder Akdağ; “Yunanistan hükümeti, Kiriakos Miçotakis hükümetinin derhal bu anlayışı terk edip dostluk iklimine dönmeleri gerektiği yönünde kendilerine bir sivil toplum örgütü olarak tavsiyede bulunuyoruz” dedi.

Galatasaray Spor Kulübünün hazırlık maçı için gitti Yunanistan’da maruz kaldığı test krizinde Yunanistan’ın haklılık payı olmadığını ve davranışlarının kaba olduğunu dile getiren Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği(TUYUB) Başkanı Önder Akdağ, Yunanistan’ın tavrını kınadıklarını söyledi. Akdağ düzenlediği basın toplantısında; “ Yunanistan’da Galatasaray Spor Kulübümüzün maruz kaldığı tutumu yadırgamadık. Maalesef komşumuz Yunanistan bulduğu her fırsatta dostluk iklimine ve komşuluk ilişkilerine yakışmayan davranışlarda bulunuyor. Biz Edirne’de kurulan Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği olarak coğrafyamızda bulunan bütün komşularımızla iyi ilişkiler oluşturmak adına köprü görevi görüyoruz ve bu bağlamda da zaman zaman komşularımıza tavsiyelerde bulunuyoruz. İlişkilerin iyi olması adına üzerimize düşen ne varsa katkı sunmaya çalışıyoruz. Fakat Yunanistan ile olan diyaloglarda maalesef Yunanistan’ın bulduğu her fırsatı ilişkilerimize negatif yansıyacak şekilde kullanıyor olması gerçekten çok üzücü bir durum” açıklamasını yaptı.

Yunanistan ve Türkiye halkı arasında bir sorunun olmadığını, yaşanan krizin Yunanistan hükümeti tarafından çıkarıldığını ve siyasi bir tutum olduğunu ifade eden TUYUB Başkanı Önder Akdağ; “Biz Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ ilkesiyle hareket ediyoruz. Komşularımızla da huzur ve barış içerisinde yaşama temennimiz var. Halkların arasında bu tür sorunların olduğunu düşünmüyorum. Fakat Yunanistan hükümeti, Kiriakos Miçotakis hükümetinin derhal bu anlayışı terk edip dostluk iklimine dönmeleri gerektiği yönünde kendilerine bir sivil toplum örgütü olarak tavsiyede bulunuyoruz. Biz komşu ülke olarak kapımız Yunanistan halkına açık, bizim ülkemizde her zaman gelip huzurla zaman geçirebilirler. Hiçbir zaman bizim ülkemizde Türk misafirperverliği dışında olumsuz bir davranışta karşılaşmayacaklarını taahhüt ediyoruz. Fakat aynı şeyleri aynı şekilde komşumuz Yunanistan’dan da bekliyoruz. Galatasaray Spor Kulübü bir dostluk maçı için Yunanistan’ a gitmişken uluslararası geçerliliği olan PCR testleri elindeyken keyfi bir takım uygulamalarla bu süreci sabote etmiş olmaları bizleri ve spor camiasını üzmüştür. Spor siyasetin, bürokrasinin vs tamamen dışında olan bir alandır. Sporu siyasete alet ediyor olmaları çok üzücü bir durum. Yunanistan hükümetini dostluk iklimine dönmeye, komşuluk ilişkilerine yakışır şekilde davranmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Edirneahval

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.