Edirne Ticaret İl Müdürlüğü’nden Sahillerde Denetim

Ticaret İl Müdürü Mahmut ALTUN yaptığı açıklamada; “Tatil sezonunun başlaması ile sahil boylarında yoğunluk yaşanmaktadır. Bilindiği gibi Eğitim ve Öğretim Haziran 2018 de sona erdi. Genel seçimler ve ardından Üniversite sınavları derken biraz gecikmeli de olsa tatil başladı ve sahillerdeki yerleşim yerleri çok kalabalık, tabi bu kalabalıkların ihtiyacı olan; gıda, giyecek, içeceğini karşılayan esnaf ve sanatkârımız ile sağlayıcılar da talebi karşılamak için artmaktadır.

Mal ve hizmet sunan esnafımızın tüketicilerle herhangi bir sorun yaşamamaları ve resmi kurumlar karşısında cezaya muhatap olmamaları için 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 54. Maddesi amir hükümleri gereği, raflarında ve değişik alanlarda sergiledikleri ve perakende satışa arz edilen malların veya ambalajlarının yahut kaplarının üzerine kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde tüketicinin ödeyeceği tüm vergiler dahil satış fiyatı ve birim fiyatını gösteren, üretim yeri ve ayırıcı özelliklerini içeren etiket konulması; etiket konulması mümkün olmayan hallerde aynı bilgileri kapsayan listelerin kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde uygun yerlere asılması zorunludur.

Tarife ve Fiyat Listesi; Hizmetin özelliğine ve tüketiciye sunuş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu işyerinde, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur.

Tarife ve Fiyat listelerinde gösterilen fiyatların dışında; servis ücreti veya herhangi bir isim altında başka bir ücret alınması halinde, bunun tarife ve fiyat listesinde gösterilmesi zorunludur.

Bu kapsamda tüketicilerin satın almak istediği mal ve hizmetin bedelini bilmesi hem yasanın amir hükmü hem de tüketici ile mal ve hizmet sunan arasında ücret konusunda olumsuzluk yaşanmaması yönüyle olması gerekendir.

Edirne Ticaret İl Müdürlüğü olarak bu yönde tüketiciye mal ve hizmet sunanları önceden bilgilendiriyoruz. Buna rağmen eğer kuralları ihlal eden ya da edenler olursa cezaya muhatap olmak zorunda kalırlar. Esnafımız kendilerinin de birer tüketici olduğunu unutmasınlar. Kendilerine yapılmasını istemediklerini başkasına yapmamalılar.

Edirne Ticaret İl Müdürlüğü olarak bu yönde eğitim ve denetimlerimizi sürdüreceğiz.” dedi.

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.