Saadet Partisi, Uzunköprü’de “Geçim İttifakı” çalışması yaptı

Saadet Partisi’nin yurt genelinde başlattığı “Geçim İttifakı” kampanyası etkinlikleri Edirne ve ilçelerinde de yürütülüyor.
Önceki gün Saadet Partisi Uzunköprü ilçe teşkilatının çarşı merkezinde açtıkları “Geçim İttifakı” standı, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Standı ziyaret eden vatandaşlarımız, Ekonomide yaşanan sıkıntılardan mağdur olduklarını dile getirerek “geçinmek her geçen gün zorlaşıyor” şikâyetlerinde bulundu.
“Geçim İttifakı” çalışması kapsamında bir de basın toplantısı düzenlendi. Basın açıklamasını Saadet Partisi Uzunköprü İlçe Başkanı Recai Taşkın gerçekleştirdi.
BASIN AÇIKLAMASI
Taşkın, açıklamasının başında, Saadet Partisi’nin ülkemiz ve insanımız için yaptığı ve yapacağı çalışmaların hayırlı olmasını dileyerek, teşriflerinden dolayı basın mensuplarına teşekkür etti.
Recai Taşkın açıklamasında; “yaklaşık bir buçuk yıldır Pandemi ile yatıp, pandemi ile kalkıyoruz! Bu süreç, ekonomiden eğitime hayatımızı her yönü ile olumsuz etkiledi. Bugün her ne kadar birçok farklı gündem ile meşgul edilsek de aslında toplum olarak hepimizin öncelikli gündemi, memleketin asıl meselesi “Geçim Derdi!”dir. Ancak maalesef ülkemizde konuşulması gerekenler konuşulmuyor” açıklamasını yaptı.

“Bu basın toplantımızda sizlerle Saadet Partimizin “GEÇİM İTTİFAKI” konulu çalışmasını paylaşacağım” diyen Taşkın, şunları kaydetti;

“Değerli arkadaşlar, çiftçimiz bir yıl boyunca büyük emek sarfediyor. Ancak yetiştirdiği ürünlerden elde ettiği gelir yaptığı masrafı karşılamıyor. İktidar ekonomiyi canlandırmak için bireysel kredileri artırmaktan başka yol bulamıyor. Milyonlarca kişi, nakit ihtiyacı için bankalara koşmak zorunda kalıyor.
Hayat pahalılığı her geçen gün artıyor. Zamlar milletimize ağır geliyor! Ürünlerdeki fiyat artışları nedeniyle yaşadığımız geçim sıkıntısı her geçen gün daha da büyüyor. Ücret artışları ise yüksek zamlara yetişemiyor!
Eve ekmek götürmekte zorlanan esnafımız ‘Destekleme’ adı altında kredi verilerek borçlandırılıyor. Kepenk kapatmak zorunda kalan esnafımız vergi ve sigorta borçları yüzünden daha da zor durumda kalıyor. Vatandaşın gelir dağılımındaki payı azalırken bir avuç mutlu azınlığınki ise her geçen gün artıyor. Ancak ülkenin %50’den fazlasının geliri neredeyse hiç artmıyor” dedi.

İş aramaktan umudunu kestiği için başvuruda bulunmayanların geçici, günü birlik, karın tokluğuna çalışan ve sayıları milyonları bulan işsiz insanımızın olduğuna vurgu yapan Recai Taşkın, “ülkemizde her üç gençten biri işsiz durumda! Dünya nitelikli eleman arıyor; biz ise yetiştirdiğimiz kalifiye elemanlarımıza iş imkânı sağlayamıyoruz. Tüm bu söylediğimiz gerçekler halkımızın temel meselesinin ekonomi olduğunu göstermektedir” ifadelerini kullandı.

“Memleketin öncelikli meselesi ‘GEÇİM!’dir” diyen Recai Taşkın, “Bundan dolayı tüm halkımıza sesleniyorum. İnsanımıza destek olmak, yaşanan geçim sıkıntısına dikkat çekmek, herkesin sesi olmak, sorunlara çözüm üretebilmek için ‘Geçim İttifakı’nı kurduk. Tencerelerde dert değil aş pişirebilmek için ‘Geçim İttifakı’nı kurduk. Esnafımızla, işçilerimizle, işsizlerimizle, memurlarımızla, işverenlerimizle ülkemizde geçim mücadelesi veren herkesle ittifak yapıyoruz. Hayat pahalılığına, adaletsiz gelir dağılımına, üretmeyen ekonomiye, işsizliğe, ağır vergilere; ‘HAYIR’ diyen herkesle ‘GEÇİM İTTİFAKI’nda buluşalım!” vurgusunu yaptı.

Hiçbir vatandaşımızın karamsar olmamasına vurgu yapan Taşkın, “dert var, sorun var ama çözüm de var!”
Saadet Partisi olarak ülkemizin kalkınmasına, borç yükünden kurtulmasına, işsizliğin sona ermesine, refah ve mutluluğa kavuşmamıza katkı verecek her çalışmaya destek olacağız” açıklamasını yaparak katılımcılara tekrar teşekkür etti.

ESNAF ZİYARETİ!
Saadet Partisi Uzunköprü İlçe Başkanı Recai Taşkın’ın ‘Basın Açıklaması’nın ardından Saadet Partisi İl ve Uzunköprü İlçe Teşkilatından oluşan heyet Esnaf ziyaretlerinde bulunarak esnafın şikâyet ve tekliflerini dinleyerek kedilerine “Hepimizin Gündemi GEÇİM DERDİ” konulu broşür takdim edildi.

Haber MERKEZİ

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.