Memleket Partisi İl Binası İnce’nin katılımıyla açıldı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bugün partisinin il binasının açılışına katıldı. Açılış töreninde gündeme dair açıklamalar yapan İnce, ayçiçeğini dışarıdan alan ülkelerin başında Türkiye’nin geldiğini söyleyerek; “Dünyada dışarıdan ayçiçeği yağı alan birinci sıradaki ülke Türkiye. Ayçiçeği ithalatının yüzde 37’sini Türkiye yapıyor. Yazık günah değil mi? Bu bölgede bitirilmemiş bir sürü baraj var. Yapılacak iş ayçiçeğini dışarıdan almak değil, yapılacak iş bu barajları biran önce bitirip sulayarak verimi arttırmak. Ama ne yazık ki iş bilmiyorlar. Sürekli diş biliyorlar. Biz diş bilemiyoruz biz iş biliyoruz” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce bugün Edirne’ye gelerek Memleket Partisi Edirne İl Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirdi. Saraçlar Caddesi’nden yürüyerek Kaleiçi Dörtyolağzı mevkiindeki parti binasını açmaya gelen İnce, esnaf ve vatandaşlarla selamlaştı. Törende konuşma yapan İnce, Memleket Partisi olarak açtıkları bina sayısının Edirne’yle beraber 14 olduğunu söyledi. Muharrem İnce; “Bugün Edirne’de 14.il binamızı açıyoruz. Geçen haftalarda Aydın’daydık. Aydın’da pamuk normalde 8 kez sulanıyor. Su yok buldukları çözüm, valilik genelge göndermiş 2 kere sulayacaksınız demiş. Herhalde bu ortaçağ kafası bir tek Türkiye’de vardır. 8 kere sulanması gereken pamuğu 2 kere sularsan verim alamazsın. Buldukları çözüm baraj yapmak yerine sulamayı yasaklamak” diye konuştu.

“Ben de Edirne’den sesleniyorum”

Yaptığı açılış konuşmasında son dönemlerde alınan zam kararlarına da değinen İnce; “Bu iktidardan da bu muhalefetten de kurtulmamız lazım. Ne cumhur ne millet tek yol memleket boşuna demiyoruz. Sayın Erdoğan gıda fiyatlarındaki bu artışı şöyle açıklıyor; 3-5 aç gözlü bu fiyatları arttırıyor diyor. İşi bilmiyor. Ekim alanları azaldı, kuraklık var, gübre fiyatları çok pahalı. Bunları konuşmadan sadece 3-5 aç gözlü gıda fiyatlarını arttırıyormuş. Peki, doğalgazı ve elektriği 3 senede yüzde yüz yirmi sekiz arttıran aç gözlü kim acaba? Ben de Edirne’den sesleniyorum. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarını 3 senede yüzde 128 arttıranlara sesleniyorum. Sen de aynısın, ne farkın var onlardan?” diyerek yapılan zamları eleştirdi.

Edirne’ye gelirken ayçiçeği tarlalarına dikkat ettiğini ifade eden İnce, ayçiçeği ithalatına da eleştirdi. Ayçiçeğini dışarıdan almanın doğru olmadığını belirten İnce; “İstanbul’dan Edirne’ye gelirken yol kenarlarında gelirken ayçiçek tarlalarını görünce içim gitti. Dünyada dışarıdan ayçiçeği yağı alan birinci sıradaki ülke Türkiye. Ayçiçeği ithalatının yüzde 37’sini Türkiye yapıyor. Yazık günah değil mi? Bu bölgede bitirilmemiş bir sürü baraj var. Yapılacak iş ayçiçeğini dışarıdan almak değil, yapılacak iş bu barajları biran önce bitirip sulayarak verimi arttırmak. Ama ne yazık ki iş bilmiyorlar. Sürekli diş biliyorlar. Biz diş bilemiyoruz biz iş biliyoruz” şeklinde konuştu.

“Bir öğretmen olarak paylaşıyorum; kayıp bir nesil var”

Ülke genelinde eğitimde sıkıntılar yaşandığını ve gelecek yıllar da bu sıkıntıların daha büyük sorunlar yaratacağını söyleyen İnce; “Gelecek konusunda eğitim alarm veriyor. Ne uzaktan eğitim var ne yüzyüze. YKS’ de matematikte 40 soruda 5,5 ortalama var. Eğer bir ülkenin evlatları 2 milyon 400 bin öğrencinin girdiği sınavda 500 bin çocuk barajı aşamıyorsa her 5 öğrenciden birisi 150 puan alamıyorsa 40 matematik sorunda ortalama 5 soru yapıyorlarsa biz batıyoruz demektir. Yani yirmi yıl sonra iyi doktorlarımız, mühendislerimiz olmayacak demektir. Bunları bir öğretmen olarak paylaşıyorum. Kayıp bir nesil var” açıklamasını yaptı.

“Millet sana hak verirse kapatırız dükkânı sorun yok”

Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da seslenen İnce, Kılıçdaroğlu’nu ekranlarda tartışmaya davet etti. İnce açıklamasında, “Siyasi parti genel başkanlarına TV’lerde tartışmayı öneriyorum. Ben hazırım ister teker teker ister beş altısı bir yerde. Hangisi gelirse. Ama Sayın Kılıçdaroğlu’ndan özel bir ricam var. Saraya giden CHP’li seçim gecesi neredeydi, 12 bin sandıkta neden gözlemci yoktu, Muharrem İnce’yi TV’ye fazla çıkarmayın dediniz. Bu gariban bu partiden niye ayrıldı bunu milletin gözü önünde bir tartışalım. Gel tartışalım. Söz veriyorum millet sana hak verirse kapatırız dükkânı sorun yok. Gel bakalım bir tartışalım” ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından bina açılışının kurdelesini kesen İnce ve beraberindeki partililer, beyaz güvercinleri gökyüzüne uçurdu.

Edirne Ahval

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.