HERİTAGE İSTANBUL 2021’E TRAKYA ÜNİVESİTESİ DAMGASI

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Özel Kalem Müdürü Öğr. Gör. Kıvanç Ada, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda bu yıl beşincisi düzenlenen “Heritage İstanbul – Uluslararası Koruma, Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuarı’na katıldı. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, fuar kapsamında düzenlenen “Sıra Dışı Müzeler” başlıklı oturumda, Sultan II. Bayezid Külliyesi Trakya Üniversitesi Sağlık ve İmaret Müzeleri ile İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi, Milli Mücadele ve Lozan Müzesi ve Güngör Güner Arıbal Koleksiyonu hakkında seçkin bir kitleye bilgi vererek, üniversitenin müzecilik alanındaki gelecek planlarını anlattı.

Uluslararası Üniversite Müzeler Birliği Platformu Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Müzecilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fethiye Erbay’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Sıra Dışı Müzeler” başlıklı panelde, Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile birlikte, Baksı Müzesi ve Kültür Sanat Vakfı Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Müdür Yardımcısı Salih Sercan Kanoğlu, TBMM Müzesi Müdürü Fatma Hicret Un, MASK Architects Kurucu ve Baş Mimarı Öznur Pınar Çer de birer sunum gerçekleştirdi.

Avrupa’nın en büyük müzecilik fuarlarından biri olan ve koruma, restorasyon, arkeoloji ve müzecilik sektörlerini bir araya getiren Heritage İstanbul kapsamında, müzecilikte bir marka olma hedefine emin adımlarla ilerleyen Trakya Üniversitesi’nin çalışmalarını anlatmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Trakya Üniversitesi, bünyesinde barındırdığı müzelerle Türkiye’de, en çok müzesi olan üniversitelerin başında geliyor. Amacımız, müzecilikte marka haline gelmek ve diğer üniversitelere de bu anlamda örnek olmak. Çünkü üniversitelerin en önemli misyonlarından birinin de sanatsal ve kültürel oluşumlara ev sahipliği yapmaları olduğunu düşünüyorum.” dedi. Unesco Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Sultan II. Bayezid Külliyesi Trakya Üniversitesi Sağlık ve İmaret Müzeleri başta olmak üzere İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi, Milli Mücadele ve Lozan Müzesi ve Güngör Güner Arıbal Koleksiyonu ile Trakya Üniversitesi’nin, Edirne’nin en çok ziyaretçi çeken müzelerine sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Çok yakında, değerli hocalarımızın katkılarıyla hayata geçireceğimiz, Doğa Tarihi Müzesi, Şehit Ressam Hasan Rıza Resim Müzesi ve Trakya Üniversitesi ve Bakanlar Müzesi olarak adlandırdığımız 3 yeni ve interaktif müzemizle birlikte hem Edirne’ye hem de bölgemize yeni bir soluk getirerek, müzecilik alanında gerçek anlamda bir marka olduğumuzu da ortaya koymuş olacağız.” dedi.

Panel konuşmacılarından ve 2014 Yılı “Avrupa Konseyi Müze Ödülü” sahibi Baksı Müzesi’nin Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan konuşmasında, Sultan II. Bayezid Külliyesi Trakya Üniversitesi Sağlık Müzesi’ne ayrı bir parantez açarak, buradan övgüyle bahsetti. Koçan, Trakya Üniversitesi Sağlık Müzesi’ni daha önce ziyaret ettiğini ve çok etkilendiğini, bu müzenin henüz tam anlamıyla keşfedilememiş bir hazine olduğunu ve mutlaka herkesin gezip görmesi gerektiğini ifade etti.

Dinleyiciler tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen sunumların ardından, Heritage İstanbul’un fuar alanındaki standları ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Özel Kalem Müdürü Öğr. Gör. Kıvanç Ada, müzecilik konusundaki son gelişmeler, yeni teknolojiler, modern sergileme teknikleri gibi pek çok konuda yetkililerden bilgi aldı. Fuar alanının hemen her noktasında bir Trakya Üniversitesi mezunu ile karşılaşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi’nin çok büyük ve köklü bir aile olduğunu ifade ederek, böylesine nitelikli bir ortamda üniversitenin mezunları ile bir araya gelmekten ve sohbet etmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Programın ardından, Uluslararası Üniversite Müzeler Birliği Platformu Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Müzecilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fethiye Erbay, Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na adına özel olarak bastırılmış pulları hediye etti.

Haber MERKEZİ

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.