MATEMATİĞİ SEVMEYEN VAR MI?


Edirne Valiliği himayelerinde dezavantajlı öğrencilerimizin eğitim sürecine aktif katılımlarını sağlamanın yanında akademik ve bilişsel becerilerine katkıda bulunmak, matematiksel kavramları ve sistemleri anlayarak günlük hayatta ve diğer alanlarda kullanabilmelerini sağlamak amacıyla uygulanan Matematiği Sevmeyen Var mı? Projesi’nde ki öğrencilere eğitim veren eğitimciler, İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Hakan Cırıt tarafından teşekkür belgesiyle ödüllendirdi.
Dezavantajlı öğrencilerimizin tümevarım ve tümdengelim ile ilgili çıkarımlar yapabilmeleri, problem çözebilme süreci içinde matematiksel düşünce ve akıl yürütmeleri ifade edebilmeleri ve böylece 21. yüzyıl becerilerinden olan problem çözme ve analitik düşünme becerilerini edinme, ayrıca, Matematik dersine yönelik olumlu tutum geliştirebilmeleri ve ders motivasyonlarının artması, özgüvenli bireyler olmaları ve entelektüel meraklarını geliştirmeleri amacıyla Edirne ilinde yer alan 14 okuldan toplam 80 dezavantajlı öğrenciye 1 ay boyunca Dramatik Matematik dersi uygulandı.
Müdürlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törene, İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Hakan Cırıt, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Kemal Soytürk, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Eğitim Görevlisi Sayın Yar Ali Mete, Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu Matematik Öğretmeni Sayın Refik Şahin, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Öğrencileri Sayın Seçil Gültekin, Sayın Zülal Sezgin, Sayın Bengisu Özçelmik, Sayın Hande Koç katıldı.
İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Hakan Cırıt, yaptığı konuşmada, “Matematiği Sevmeyen Var mı? Projesi’ni Edirne Valimiz Sayın Günay Özdemir’in himayelerinde başlattık. Bu projeyle dezavantajlı öğrencilerimizin eğitim sürecine katılımı artması, devamsız öğrencilerin okullarına devam etmesini sağlamak, öğrencilerin Matematiğe olan tutumlarının değişmesini sağlamaktır. Öğrenciler projede edindikleri beceri ve tutumlarla ülkemizin ihtiyacı olan beşeri sermaye için aday olma yolunda adım atmış olacaklar. Projede çok büyük emeği olan siz eğitimcilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Tören, İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Hakan Cırıt’ın eğitimcilere teşekkür belgesini vermesinin ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.