İlim Yayma Ödülleri Akademik Tanıtım ve İstişare Toplantısı Yapıldı

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İlim Yayma Ödülleri Akademik Tanıtım ve İstişare Toplantısı’na katıldı. Toplantıda, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün ile üniversite rektörleri katıldı.

Türkiye’deki ilmi çalışma ve araştırmaların desteklenmesini, başarının ülke ve insanlık hizmetine sunulmasını hedefleyen ve ülkenin en büyük akademik ödülleri olarak nitelendirilen “İlim Yayma Ödülleri”nin tanıtım etkinliği gerçekleştirildi. Sheraton Grand İstanbul Ataşehir’de yoğun bir katılımla gerçekleşen buluşmada, bu yıl ikincisi düzenlenecek “İlim Yayma Ödülleri” basına ve akademik camiaya iki ayrı programla tanıtıldı. Program kapsamında, Türkiye’nin farklı bölgelerinden 85 üniversitenin rektörleriyle bir araya gelindi.

Programın açılış konuşmasında vakfın ilmin yayılması gayesiyle kurulduğuna işaret eden İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, Türkiye’nin bilim alanında öncü olması adına, yerli imkânlarla uluslararası nitelikte bilginin üretilmesini ve topluma kazandırılmasını teşvik etmek düşüncesiyle nitelikli bilimsel çalışmaları öne çıkarmak için “İlim Yayma Ödülleri” programını organize ettiklerini söyledi. İlme talip olmanın değerli olduğunu ve teşvik edilmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, “Bu ödül, bütün Türkiye’nin ödülü olacak. Bu ödül, bir dünya görüşünün değil, ilme talip olmuş, alanında çalışmış, öğrenci yetiştirmiş, emek vermiş, buluş yapmış, kitap yazmış, belli bir bölümde çığır açmış hocalarımızın olacak.” diye konuştu.

İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün de İlim Yayma Cemiyeti’nin kurulduğu günden bu yana öğrencileri ve ilmi çalışmaları desteklediğini belirterek, “Biz iyilik için bir araya gelmiş, iyiliği hedeflemiş, güzelliği oluşturmak için bir araya gelmiş büyüklerimizin izinden gidenler olarak istiyoruz ki, akademi dünyamız da bu ülkede kalıcı başarılara imza atsın, durmadan çalışsın, sorgulasın, cevaplasın ve ufkumuzu genişletsin. Cumhurbaşkanımızın ilk yarışmadaki verdiği hedefin de bir an önce gerçekleşmesini ben de temenni ediyorum. Uluslararası bir çalışmaya dönmesini çok arzuluyorum.” ifadelerine yer verdi.

Başvuru ve ödüllendirme sürecine dair detaylara değinen ve bu konuda bir sunum gerçekleştiren Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İlim Yayma Vakfı Akademik Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İdris Sarısoy ise ödüllerin veriliş amacı, fikrin ortaya çıkışı ve değerlendirme süreçleri hakkında bilgiler verdi. Aynı zamanda programın soru-cevap bölümünün moderatörlüğünü yapan Prof. Dr. İdris Sarısoy, katılımcı akademisyen ve rektörlerin görüşlerini alarak soruları yanıtladı.

Akademik Tanıtım ve İstişare Toplantısı, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

İLİM YAYMA ÖDÜLLERİ VE KATEGORİLERİ

Türkiye’deki ilmi çalışmaları teşvik etme gayesiyle, milli sorunlara çözüm üretebilecek imkân ve kabiliyetlerin geliştirilmesine öncü olacak evrensel nitelikteki bilimsel çalışmaları gerçekleştirenlerin onurlandırıldığı İlim Yayma Ödülleri, “Büyük Ödül”, “Sosyal Bilimler” ve “Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimler” olmak üzere üç kategoride 20 Mayıs’ta başvurulara açıldı.

Yaklaşık 4 aylık sürede 6 farklı kurul tarafından 8 farklı aşamada değerlendirilecek çalışmalar içerisinden “Sosyal Bilimler” ile “Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri” kategorilerinin her biri için 200 bin, “Büyük Ödül” kategorisi için 600 bin olmak üzere toplamda 1 milyon liralık para ödülü verilecek.

Başvurular, www.ilimyaymaodulleri.org adresi üzerinden 31 Temmuz 2021 tarihine kadar yapılabilecek. Her bir kategori için gerçekleştirilecek olan başvurular, 31 Temmuz 2021 tarihinden sonra değerlendirilmeye alınacak olup; millilik bilincine sahip, toplumda yaygın etki oluşturan, ülkemizin ve insanlığın hayrına katkı sağlayan çalışmalar, 2021 Aralık ayı içerisinde düzenlenecek olan törenle onurlandırılacak.

Haber MERKEZİ 

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.