Avrupa Bilim Editörleri Birliği’nden Türk Hekimine Prestijli Görev

Trakya Üniversitesi(TÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Uzun, Avrupa Bilim Editörleri Birliği(EASE) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına seçildi. Uzun’un, seçimle başkan yardımcılığına gelen ilk Türk hekim olması, Edirne’de gururla karşılandı.

Uzun süre, EASE Yönetim Kurulu Üyesi ve EASE Türkiye Bölümü Başkanı olarak bilimsel yayıncılık üzerine onlarca etkinlik yapan Uzun, sonunda emeğinin karşılığını aldı. Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, editörlük görevinin önemine değinerek, “Bilimsel çalışmaları adil, doğru bir şekilde değerlendirilmesi ve sonrasında sunulması, basılmasıyla sorumlu kişiler. Böylelikle bilim doğru bir şekilde ilerleyebiliyor” dedi.

2006 yılından bu yana O günden beri TÜ Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalında görev yapan Uzun, Başkan Yardımcılığı’nın prestijli bir görev olduğunu kaydederek, “Avrupa Bilim Editörleri Birliği’ dediğimiz kuruluş var. Avrupa’daki bilimsel dergilerin editörleri, yayıncıları, yayıncılıkla uğraşan kişilerin oluşturduğu kar amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütü. Bu konuda Avrupa’daki en prestijli kuruluş. Kurulalı yaklaşık 40 yıl oldu. Bu örgütte bugüne kadar Türkiye’den yönetiminde yer alan olmamıştı. Ben de yaklaşık 7-8 senedir buranın üyesiyim. Daha önce TÜ Tıp Fakültesi Dergisi’nin editörlüğünü yapmıştım. Editörlüğüm döneminde dergimizde baya ilerlemeler oldu. Gelişmeler oldu. Bu sayede uluslararası kuruluşların etkinliklerini takip ettik. Etkinliklerde birçok kişiyle tanıştım. Onları Edirne’de ağırlama imkânımız oldu. Sonra bizim çalışmalarımızı yakından görünce bizi davet ettiler. Daha sonra ‘yönetimde davetle, atamayla ben görev yapmak istemem, seçimle ancak olursa olur’ dedim. Zaman içerisinde bizi tanıyınca seçimlere girdik ve o zaman yönetime seçilmiştik. 3 yıl oldu yönetimdeyim, bu yıl da tamamlanıyor süremiz. Bu yıl dün yapılan genel kurulda başkan yardımcılığına seçildiğimi öğrendim. Ayrıca yine yönetim kuruluna bir başka Türk üyeyi önermiştim. Onun da dün seçildiğini öğrendik. Dolayısıyla şimdi yönetim kurulunda iki Türk olarak yer alacağız. Ben ilk kez katılmıştım o da ikinci kez oluyor. Bu açıdan mutluyuz. Başkan Yardımcılığı da bir yerde çok prestijli, üst düzey editörlük kurulunda böyle bir göreve gelmek. O da şöyle bir anlam ifade ediyor; bu kuruluşun geleneğine göre başkan yardımcısı bir sonraki dönem başkan oluyor. Tabii yine seçimler yapılıyor. Ama en önemli adaylardan biri olmuş oluyor, bu bakımdan da önemli. Neden bu editörlük çok önemli? Çünkü bu editörler toplumda yönlendirici olabilecek kişiler. Bilimsel çalışmaları adil, doğru bir şekilde değerlendirilmesi ve sonrasında sunulması, basılmasıyla sorumlu kişiler. Böylelikle bilim doğru bir şekilde ilerleyebiliyor. Bu açıdan akademisyenliğin en son noktası gibi değerlendiriliyor, akademik camiada. Özellikle kaliteli, iyi dergi editörlükleri çok önemli bu bakımdan. Bizim de bu editör grubun Avrupa’da temsil eden en büyük kuruluşun içinde önemli bir seviyede. Türk olarak bulunmak hakikaten ülkem adına gurur verici. Biz de elimizden geldiğince ülkemize bu alanda destek olmaya gayret edeceğiz” dedi.

Kaynak: edirneyenigun.com

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.