“Tüm Demokrasi Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz”

AK Parti Edirne İnsan Hakları Başkanlığı 27 Mayıs darbesi ile ilgili basın açıklaması yaptı. AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Rasim Özgün, 27 Mayıs 1960 darbesinin yıl dönümünde demokrasi şehidi Adnan Menderes ve arkadaşlarını rahmetle andıklarını söyledi.

AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan açıklama AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Rasim Özgün tarafından okundu.
Medeniyet geleneği denildiğinde ilk akıllara gelen Türk Milletinin, demokrasi ve insan hakları adına bir çok fedakarlığı göze almış, bu uğurda çok sayıda bedel ödemiş olduğuna dikkat çeken AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Rasim Özgün, “Her bir vatandaşımızın gönlünde yer edinen, hamuru vatan sevgisi ile yoğrulan milletin evlatları hukukun vesayet altına alındığı dönemlerde işkenceler görmüş ve idam sehpalarında şehit edilmişlerdir. Vesayet ve beraberinde getirdiği darbeler milletimize fayda getirmemiş; milletimizden demokrasisini, ekonomisini, moral ve motivasyonunu koparıp götürmüştür.” Şeklinde konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne hukukun askıya alındığı, toplumsal ve siyasal düzene ilk darbenin, 27 Mayıs 1960’ta Başbakan Adnan Menderes ile yol arkadaşlarının tutuklanması ve idam edilmesi ile gerçekleştirildiğini söyleyen Özgün, Milli irade ile arasına perde çekenlerin, insanlığa, demokrasi ve vicdanlara yönelik büyük bir ihaneti olarak hafızalara kazındığını belirtti.
“Menderes, din ve vicdan özgürlüğü konusunda attığı adımlarla milletimizin gönlünde yer edinmiştir”
1950 yılında milli iradenin yüksek teveccühü ile iktidara gelen Adnan Menderes ve yol arkadaşlarının, kısa zamanda ortaya koydukları projeler ile Türkiye’ye çağ atlattıklarını ifade eden Özgün, “Milletimizin milli ve manevi değerlerini Anadolu coğrafyasından silmeye çalışan CHP iktidarının antidemokratik uygulamalarını rafa kaldıran merhum Menderes, bilhassa din ve vicdan özgürlüğü konusunda attığı adımlarla milletimizin gönlünde yer edinmiştir. Tek parti rejiminin en büyük ayıplarından olan Türkçe Ezanı özüne döndürerek, Anadolu’nun Ezan-ı Muhammedi’ye olan özlemini gidermiştir. Ancak vatanın yararına olan bu gidişatın önünü tıkamak isteyenler türlü yalan ve iftiralarla algı oluşturarak 1960 yılında, askerin namlusunu Çankaya Köşkü’ne çevirmişlerdir.” İfadelerini kullandı.
“Türkiye, demokrasi düşmanlarına en büyük dersi vermiştir”
Milli iradesine savaş açan, milli ve manevi değerleri yok etmeye odaklı zihniyetin, demokratik yönetime antidemokratik yöntemlerle el koyarak seçilmiş, yöneticileri tutuklamış, mizansen yargılamalar ile hukuk dışı şekilde darağacına göndermiş olduğunu dile getiren Özgün, “Hayatlarına son verilen yalnızca Milletin Vekilleri değil bilakis demokrasi ve milli iradeye olan inançlarıyla Türk Milleti olmuştur. Üzerinden yıllar geçse de söz konusu darbeci zihniyet varlığını devam ettirmiş, en son 15 Temmuz’da da benzer bir senaryo sahneye koyulmuştur. Ancak Milletimiz darbeler ve darbeciler karşısındaki duruşuyla bu kez millet iradesi üzerinde tahakküm kurmak isteyenlerin oyunlarını bozmuştur. Millete ve hizmete sevdalı kadrolar ile Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye, demokrasi düşmanlarına en büyük dersi vermiştir.” Dedi.
Milletin feraseti ile Türkiye’nin en kara günlerini yaşatanların tarihin tozlu raflarına, en karanlık günlere tanık olan Yassıada’nın tarihe gömülerek bugün ise “Demokrasi ve Özgürlükler Adası” olarak mührünü tarihe dercetmiş olduğunu söyleyen Özgün, “Adnan Menderes ve yol arkadaşlarının aziz hatıraları burada yaşatılmaya devam edecektir. Bu vesile ile; 27 Mayısların, 12 Eylüllerin, 28 Şubatların, 15 Temmuzların tekrar etmeyeceğini, her türlü vesayete karşı var olan mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi belirtiyor; demokratik ve özgür bir ülkede yaşayabilmemiz için canlarını feda eden Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan başta olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Demokrasimize ve irademize düşman olan şer odaklarını hiçbir zaman unutmayacağız.”
Açıklamaya, AK Parti Edirne İl Gençlik Kolları İnsan Hakları Birim Başkanı Çağıl Ayan, AK Parti Edirne İl Kadın Kolları İnsan Hakları Birim Başkanı Yeşim Erişmiş katıldı.

Haber MERKEZİ

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.