Lalapaşa’ya Aromatik Bitki Ormanı

Edirne’nin Lalapaşa ilçesinde kurulan tıbbi ve aromatik bitki ormanı ile köyde yaşayan vatandaşlara ek gelir sağlama amaçlanıyor.

Lalapaşa Kaymakamlığı, yaptığı açıklamada Lalapaşa’ya bağlı Büyünlü köyünde tesis edilen tıbbi ve aromatik bitki ormanının Edirne için bir ilk olduğu belirtilerek, şöyle denildi: “Edirne Özel İdaresi tarafından ilçemiz Büyünlü Köyünde 250 dekar alan çalı makinası ile temizlendikten sonra hazırlanan araziye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından; 10 bin adet Biberiye, 7 bin 500 Adet Kekik, 10 bin adet Adaçayı, 5 bin adet Yaban Mersini, 5 bin adet Güvem, 2 bin adet Hünnap, 2 bin adet Ihlamur sahaya dikilmiştir.

Toplam 60 Dekar alan dozer ile hazırlandıktan sonra bin 600 adet Trüf sporu aşılanmış meşe fidanı dikilmiştir. 150 dekar alan dozer ile hazırlandıktan sonra 2 bin 400 adet aşılı ceviz fidanı dikilmiştir. Dikilen fidanlar ile tıbbi ve aromatik bitkiler Köyde ikamet eden vatandaşlarımıza sulama ve bakımlarının yapılması karşılığında paylaştırılarak teslim edilmiştir”.

Haber MERKEZİ

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.