YAZ KUR’AN KURSLARI TÖRENLE AÇILDI

YAZ KUR’AN KURSLARI TÖRENLE AÇILDI

Edirne İl Müftülüğü’nün düzenlediği yaz Kur’an kurslarının açılış töreni Esentepe Mahallesi’ndeki Yavuz Sultan Selim Camii’nde gerçekleştirildi.

Düzenlenen törene Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, Yavuz Sultan Selim Camii İmam Hatibi Mustafa Akgün, kurs öğreticileri, veliler ve öğrenciler katıldılar. Tören öncesi Yavuz Sultan Selim Camii İmam Hatibi Mustafa Akgün, öğrencilere cami ile ilgili bilgiler verdi. Akgün, imamın lider ve önder anlamına geldiğini söyleyerek; “Camilerde namaz kıldıran görevliye imam diyoruz. İmamın kıyafeti, sarık ve cübbedir. Namaz kıldırdığımız yer mihraptır. Burası, Mustafa hocanın yeri değil; Peygamber efendimizin makamıdır. Biz buraya onu temsilen geçiyoruz, onun görevini burada icra ediyoruz. O yüzden edep, saygı ve huşu içinde burada vazifemizi yapmaya çalışıyoruz. Buradaki kürsüde haftalık vaaz, yani dini sohbetler gerçekleştiriyoruz. Cemaatimize dini konularda bilgi verilir. Cuma ve bayram namazlarında özellikle yoğun bir cemaat olur. Merdivenli yer minberdir. Cuma günleri ve bayram namazlarında İmam, buraya çıkar ve bütün cemaate o günün önemi ve anlamıyla ilgili bilgi sunar” ifadelerine yer verdi. Akgün’ün açıklamalarının ardından törenin açılış konuşmasını Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm yaptı. Üzüm, 2018 yılı yaz Kur’an kurslarını başlattıklarını belirterek; “62 Kur’an kursumuzda, 117 dersliğimizde, 59 camimizde toplam 251 hocamız, Kur’an-ı Kerim’i öğretmek, öncelikle namaz duaların, namaz kılmayı, orucu, ibadetleri, sevgiyi, saygıyı, güzel ahlakı öğretmek için ve burada uygulamak için 2 aylık çalışma yapacaklar. Bu çalışmada spor, sosyal etkinlikler, oyunlar, sokak oyunları, daha önce yapılmış güzel çalışmalar var. Edirne Belediyesi ile ortak çalışmalarımız var” dedi.
Hem oynayacaklar hem öğrenecekler
Üzüm, konuşasının ardından öğrencilerle birlikte dua okudu. Duaların okunmasının ardından öğrencilerin namazın nasıl kılınacağını da öğreneceğini söyleyerek; “2 ay içinde tam manasıyla uygulayacağız ve ömür boyu namazlarımızı, dualarımızı çok güzel bir şekilde yapacağız. Ne mutlu size camidesiniz. Bu cami sizindir. Bu camide koşabilir, oynayabilir, eğlenebilir, güzel vakit geçirebilirsiniz. Ama hocalarınız geldiği zaman da hemen derse başlayacaksınız” sözlerine yer verdi.
İlk ders Üzüm’den
Açılış töreninin ardından Üzüm, Yavuz Sultan Selim Camii Kur’an kursundaki ilk derse katıldı. Dersteki yaşı en küçük öğrenci olan Elif Büşra Aşık ile dua okuyan Üzüm, öğrencilere de koro halinde dua okuttu. Üzüm’ün dua okutmasının ardından bir öğrenciye de abdest almadaki yapılması gerekenleri anlattı. Üzüm’ün ders anlatımının ardından Kur’an kursu öğreticisi Aynur Yörük ile öğrenciler, video gösterimli şarkılar eşliğinde dini bilgiler öğrendiler. Yörük, dersin ardından Kur’an kursu ile ilgili bilgiler vererek; “8 yıldır burada görev yapıyorum. Yaz tatilinde, yaz Kur’an kurslarında çocuklarımızla buluşuyoruz. Onları her yaz özlüyoruz ve büyük bir sevgi ile onları kucaklıyoruz. Bu hafta eğitim öğretimimize başladık. Onlarla tekrar buluşmaktan çok mutlu ve heyecanlıyız” dedi.
“Eğlenceli ve akılda kalıcı oluyor”
Çocuklara dini bilgileri şarkılarla öğrettiklerini söyleyen Yörük;“Abdestin nasıl alındığını, namazın farzlarını, dinimizin diğer bilgilerini şarkılarla öğretmeye çalışıyoruz. Böyle daha eğlenceli ve akılda kalıcı oluyor. Derslerimizde Kur’an-ı Kerim eğitiminin yanında dini bilgiler derslerimiz ana unsurlardır. Onlara doğru kaynaktan öğretiyoruz. Bunun yanında oyunlar da oynuyoruz. Her gün mutlaka ders aralarında veya en sonunda oyunlar da düzenliyoruz. Çeşitli sosyal etkinlikler, geziler, piknikler, el sanatları faaliyetleri yapıyoruz. Güzel bir döneme biz hazırız. Çocuklarımız da bizimle beraber hazır. Bereketli ve güzel bir dönem olsun” ifadelerine yer verdi.
“Katılımlar devam ediyor”
Derslerin ilkokul seviyesinde olduğunu açıklayan Yörük; “Okul öncesi almadık. Okul öncesi öğrencileri, 4-6 yaş Kur’an kurslarına yönlendiriyoruz. 6-12 yaş öğrencilerimiz var. Katılım devam ediyor. Bugün 30 öğrencimiz var. Zamanla daha fazla olacaktır. Çocuklar tatil dolayısıyla birkaç gün gelmeyip daha sonra devam edebiliyorlar. Bu bölgede yoğun bir katılım var” dedi.

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.