AZERBAYCAN İÇİN ETKİNLİK

Medrese Alibey Mahallesi’nde oturan vatandaşlar Azerbaycan’a destek olmak için düzenlenen etkinlikte buluştu. Her yaştan vatandaş Azerbaycan için kitap okudu.

Edirne’de bulunan Medrese Alibey Mahallesi sakinleri Azerbaycan’a destek amaçlı mahallede bulunan Arena Kıraathanesi’nde okuma etkinliği gerçekleştirdi. Okumanın her yönüyle gelişmiş bir birey olmanın ana unsuru olduğunu söyleyen Medrese Alibey Mahallesi Muhtarı Nesrin Çağlar, kitabın her sayfasını çevirdiklerinde Azerbaycan’ın yanında olduklarını hissettiklerini belirtti. Mahalle Muhtarı Çağlar; “ Okumak güçlü olmaktır, okumak her yönüyle gelişmiş bir birey olmanın ana unsurudur. Okuvan insan güçlü insandır. Güçlü insan güçlü aile, güçlü aile güçlü mahalle güçlü mahalle güçlü şehir güçlü şehir güçlü ülke demektir. Güçlü ülke de akrabası olan diğer ülkelere yardım eder destek verir. Bizde bugün burada akrabamız olan Azerbaycan’a maddi olamasak ta, manevi olarak bir destek vermek için toplandık. Her kitabı elimize aldığımızda, her sayfayı çevirdiğimizde Azerbaycan kardeşlerimizle beraber olduğumuzu hissediyoruz. Azerbaycan’ın en kısa sürede barışa kavuşması en büyük dileğimiz. Biz Medrese Alibey Mahallesi olarak Azerbaycan’ı kardeşlerimizin yanındayız. Kıraathaneler, kitap okuma evleridir. Biz bugün burada kıraathaneleri asıl özelliğine de kavuşturuyoruz. Kitap okuma evi haline kavuşturuyoruz. Kıraathanelere sadece erkekler değil kadınlarda girebilir. Kadının olmadığı her alan yarımdır, eksiktir.Biz bu etkinliğimizle bu eksikliği de en iyi şekilde tamamlıyoruz,biz bugün okuyoruz. Bu organizasyonda bizlere destek olan değerli öğretmenimiz Ertan Çekiç, Arena Kıraathane işletmecisi Bilgin Kireç burada bulunan mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum” dedi.

“Onur ve gurur verici”

10 yıldır Edirne’de yaşayan Azerbaycan vatandaşı Zehra Köpük ise gerçekleştirilen etkinlikten duyduğu memnuniyeti anlattı. Köpük; “10 senedir Edirne’de yaşıyorum. Mahalle muhtarımız böyle bir etkinlik yaptığı için çok teşekkür ederim. Çok duygulandım. Devletim adına halkım adına Türkiye’ye teşekkürlerimi bildiriyorum. Onur ve gurur verici bir şeydir. Azerbaycan’a gitseniz her yerde Türk bayrağını görürsünüz. Türkiye’de destek olmak için her yerde Azerbaycan bayrağı vardır. Bu durum iki devlet tek millet olduğumuzu gösteriyor.”dedi.

edirneahval

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.