HABER-YORUM: ALİ SÜZEN YAZDI

HABER-YORUM: ALİ SÜZEN YAZDI

Katılım Oranı çok yüksek, vukuatı az bir seçimi, sistem değiştiren çok önemli bir seçimi geride bıraktık. Seçim Sonuçları ülkemize, vatanımıza ve bütün insanlığa hayırlı olsun!

Seçimin galibi bütün şer güçlere, mahfillere rağmen Recep Tayyip Erdoğan olmuştur. Oynanan oyunları, tertipleri hepiniz yakındandan izlediniz. Güç Odaklarına boyun eğmediği, dik durduğu için bütün imkanlarıyla Erdoğan’ın seçimi kaybetmesi için çalıştılar. Çalıştılar ama milletimizin sağ duyusu onların oyununu bozdu. Ve onların değil, milletimizin dediği oldu.

Seçimin asıl galibi şüphesiz milletimizdir.

Milletvekilliği Seçimine gelince…

Burada iktidar partisinin, Ak Parti’nin alacağı önemli dersler, mesajlar vardır.

Bir kere, milletimizin önüne konan milletvekili aday listeleri çoğu yerde hayal kırıklığı yaratmıştır. Ufuksuz, çapsız, heyecansız, davasız adaylarla bir yere varılamayacağı baştan belliydi. Hepsi bu kadar da değil… Öne sürülen defolu, güvenilmez-güven vermeyen, yalakalıkta sınır tanımayan bir kısım, ‘panta’ adaylarla alınan oy sizi yanıltmamalıdır. Şundan adım gibi eminim ki; Erdoğan olmasa o oylar neredeyse yarı, yarıya düşerdi. Millet adaylara değil, Erdoğan’a oy vermiştir. Erdoğan’ın yükünü hafifletecek, tabanı olan, ideali-dava heyecanı olan, milletimizin teveccühünü kazanmış adaylarla seçime gidebilseydi Ak Parti, sonuç muhakkak çok farklı olacaktı.

Biz bu durumu gördüğümüz için 07 Mayıs 2018 tarihinden itibaren seçim sath-ı mailinde (seçim atmasferinde) yazdığımız yazılarla, yaptığımız yorumlarla uyarı görevimizi yapmaya çalıştık.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkan’ı Erdoğan, seçim sonunda mutat ‘balkon konuşması’nda; “milletimizin partimize verdiği mesajı aldık” diyor.

Umarım ve temenni ederim ki, bu mesaj alınmış olsun. Zira önümüzde yerel seçimler var. Hüsran yaşanmak istenmiyorsa bu mesaj üzerinde çok ama çok durulmalı ve gereken YAPILMALIDIR!

Son söz: Ak Parti, Genel Merkez’den başlayarak tabandan desteği olmayan, atama ile gelmiş İl ve İlçe ve belde yönetimlerini acilen değiştirmeli ve mahalli seçimler için böyle start vermelidir.

İyi Parti, CHP ve MHP’den, HDP, CHP’den, MHP ise Ak Parti küskünlerinden oy almıştır. Samimi Ak Partililer, Cumhur İttifakı’nda MHP’ye oy vermişler ve “MHP’ye oy vereceğimiz hiç aklımıza gelmemişti. Ama Ak Parti öyle adaylarla seçime gitti ki, onlara oy veremezdik. Oyumuz zayi olmasın diye MHP’ye oy verdik.” şeklinde konuştular.

25 Haziran 2018, Edirne

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.