Selim AL YAZDI: “Edirne’deki liseli lgbti’ler sizlerle buluşmaya geliyoruz…”

Edirne’ de il vaizi olarak görev yaparken bir grup üniversiteli genç yanıma gelerek ellerindeki ilanı bana gösterdiler ve ” hocam bir şeyler yapmalıyız dediler….” İlanda,
” Edirne’ deki liseli lgbt-i ler sizlerle buluşmaya geliyoruz…” yazıyordu…Bir gün sonra bir sendikanın il merkezinde toplanacaklar… Yer, saat ve açık adresleri belli…
Hemen oradan ilandaki telefon numarasını aradım, bir bayan açtı. Edirne’de yarın liseli lgbt-i ‘lerle bir toplantı yapılacakmış, bu toplantıya biz de katılabilir miyiz? diye sordum… Siz kimsiniz? dedi… Kendimi tanıttım, İl müftülüğünde görevli il vaizi olduğumu söyledim…. Bizim konumuz sizi niye ilgilendiriyor? diye sordu.
Ben ” sizin vereceğiniz bilgiler bizim için çok önemli (!) çünkü biz gençlerle görevimiz gereği sürekli beraber oluyoruz, bir çok zararlı alışkanlıklardan, fikir ve eylemlerden gençlerin korunması adına bir gayret gösteriyoruz, sizin vereceğiniz bilgiler onun için çok önemli” dedim… Gelebilirsiniz, toplantı herkese açık, gençlere hukuki haklarını anlatacağız “dediler…
Düşünceyi görüyor musunuz…. Yani “lezbiyen, gey, transeksüel…. ne olursan ol, bu yaşantına devam et, hukuki haklarında şunlardır….” demeye gelmişler…..
Ertesi gün bir kaç Üniversiteli gençle, İsmail Karaçam hocamızın ” ilahi Emirler ve ilahi yasaklar” kitaplarını da onlara hediye olarak vermek üzere, verilen adrese gittik…. Kapı kapalı, içeride kimse yok… Oradan tekrar ilandaki numarayı arayarak, program saatinde verilen adreste olduğumuzu fakat burada kapının kapalı olduğunu söylediğimizde…. Güvenlik sebebiyle programın iptal edildiğini söylediler….Ben kendilerine Edirne’de liseliler arasında lgbt-i ler mi var? diye sorduğum da “Evet “cevabını verdiler….
Ben öyle olduğuna inanmıyorum… Bu marjinal gruplar kendilerine ve fikirlerine zemin bulabilecekleri yerlerde bu tür hamleleri, etkinlikleri yapmaya çalışıyorlar…
Edirne’deki bazı duyarlı unsurları harekete geçirmemiz sayesinde bu toplantıyı yapamadılar….
Lgbt-i lerin savunduğu tercih ve cinsel eğilim örfümüzde, kültürümüzde, toplumsal ve dini değerlerimizde hastalık, ahlaksızlık, sapkınlık olarak bilinmektedir….
Bu hastalıklı düşünceyi ve tercihi, algı çalışmalarıyla meşrulaştırmak ve toplumun kabul gören görüşü olarak değiştirmek isteyenler sinema ve dizilerde, sübliminal mesajlarla, haber mühendislikleriyle toplumsal değerlerimizin temellerini sarsmaktadırlar….
İslam toplumunun aile yapısını yıkıcı, değerler algısını tarumar edici çalışmaları hangi grup, ideoloji, siyasi görüş, vakıf, dernek, sendika, belediye destekliyorsa, bunlar ve görüşleri toptan reddedilmelidir..Bunlara ” dur!” denilmelidir.
İmanımız ve Müslümanca duruşumuz bunu gerektirir…. Allah bu tür çalışmaları yürütenlere, onlara destek verenlere fırsat vermesin….
Selim AL / Kocaeli, Derince Vaizi

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.