BAYRAM İÇİN KARAYOLLARINDA TRAFİK UYARILARI
Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Başkanı İhsan Memiş Pandemi sürecinde ve Kurban Bayramı boyunca dikkat edilmesi ve uyulması gereken kurallar hakkında bülten yayınladı:
“Türkiye de en fazla ölümlü trafik kazaları dini bayram günlerinde ,Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında meydana gelmektedir. Kurban Bayramı Temmuz ayı sonu olması nedeniyle trafik kazaları riski çok daha fazladır. Yollarda hususi araç ve yolcu taşıma otobüsleri doluluk oranları diğer haftalara göre ortalama 3 kat artacaktır.
SÜRÜCÜLERDEN RİCAMIZ Bu yaz sıcağında ve Kurban Bayramı öncesinde Korona virüs tedbirlerinede uyarak trafik kazası sonucu mağdur olmamak için bu uyarılarımıza uyunuz.
1.Uzunyola gidecek ve dönecek hususi veya ticari araç sürücüleri olarak öncelikle rahat elbise ve rahat ayakkabı giyiniz. Genç ve tecrübesiz sürücülere uzun yolda direksiyon teslim etmeyiniz. Mümkün ise çift sürücü ile yola çıkınız .Yanınıza yeterli maske ve hijyen için kolonya alınız.
2-Yola çıkmadan önce iyi dinlenmiş olunuz, uykulu veya uyku saatinde direksiyona geçmeyiniz. Kendinize uyku borcunuz var ise bunu asla direksiyonda ödemeyiniz. ve sabah kahvaltınızı normal olarak yapınız.
3-Her defasında emniyet kemeri takılı olsun, çocuklar ve yolcularında emniyet kemeri takmasını lütfen sağlayınız. Mutlaka güvenli hız aralığında araç kullanınız. Hız limitlerini sakın aşmayınız.
4-Mutlaka her 2 saatte bir en az 15 dakika dinleniniz. Pandemi dolayısıyla mola yerlerinde yemek yerleri çoğunlukla kapalı olduğundan mutlaka evden çıkarken su ve yol yiyeceklerini azda olsa yanınıza alınız. Masalarla fazla temas etmeyiniz. Tekrar aracınıza bindiğinizde ellerinizi kolonya ile siliniz.
5-Aracınıza fazlaca yükleme yapmayınız. Klimayı çok sert çalıştırmayınız. Mümkün ise 3 kişi ile bu mümkün değil ise en fazla 4 kişi olarak hususi aracınızla yolculuk yapınız. Sürücü olarak yola odaklanınız. Cep tlf. Kapatınız veya yanınızda bulunan bir arkadaşınıza teslim ediniz.
6-Alkol ve diğer deprasyon ilaçları alarak sakın araç kullanmayınız. Mutlaka yola çıkmadan evvel hayati ilaçlarınızı yanınıza almayı unutmayınız.
7-Sıcak hava dolayısı ile insanlar daha sabırsız ve biran önce gidecekleri yere ulaşmak istediklerinden .Agresif sürücüler ile it dalaşı yapmayınız. Bunlara yol veriniz. Göz temasından da kaçınınız. Sakin olun ve sabırlı olunuz.
8-Gideceğiniz varış noktasına kadar mutlaka trafik ve hız kurallarına uyunuz. Size erken geldiniz diye kimse ödül vermez.
9- Şehirlerarası yolcu otobüsleri içinde asla korsan otobüslere binmeyiniz. Bunların Bakanlık ruhsatları yoktur. Hemde koltuk sigortaları olmaz. Lutfen Bunlarada dikkat ediniz.
10.Ayrıca Şehirlerarası yolcu otobüs firmalarının şoförlerininde cep tlf konuşmaları yasak olup, sigara içemezler. Kurallara uymayan otobüs şoförlerini mutlaka 155 e bildiriniz. Mola yerlerinde otobüsten inerken ve tekrar otobüse binerken mutlaka ellerinizi kolonya ile siliniz.”
Haber MERKEZİ
- Mehmet Ali Abakay Yazdı: Kitap Fuarı mı Çocuk Kitap Panayırı mı? - Kasım 25, 2024
- İstasyon Mahallesi’ne Ulaşım Artık Üst Geçitten - Kasım 21, 2024
- Mehmet Akkaşoğlu Yazdı: Allah’ın Güzel İsimlerinden El_Mütekebbir - Kasım 21, 2024