EDİRNE GÜMRÜKLERİNDE YAKLAŞIK 9 BİN OY KULLANILDI

EDİRNE Gümrüklerinde yaklaşık 9 bin oy
Yurtdışında yaşayan seçmenlerin 24 Haziran’da gerçekleşecek milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanabilmeleri için YSK tarafından Edirne’de Kapıkule Sınır Kapısı’na 5, Hamzabeyli Sınır Kapısı’na bir ve İpsala Sınır Kapısı’na 2 adet olmak üzere toplam 8 sandık kuruldu.
Kurulan sandıklarda 7 Haziran saat 08.00’dan itibaren oy kullanma işlemi başladı.
8 bin 163 seçmen
Edinilen bilgiye göre, bugüne kadar Kapıkule Sınır Kapısı’nda yurda giriş yapan seçmenler için kurulan sandıkta 5635, çıkışa kurulan sandıkta 780 ve Gar’a kurulan sandıkta 115 kişi olmak üzere toplamda 6 bin 530 seçmen oy kullandı. Lalapaşa ilçesinde bulunan Hamzabeyli Sınır Kapısı’na kurulan sandıkta 330, İpsala’da kurulan sandıklarda ise 1301 seçmen oy kullandı. Sınır kapılarında oy verme işlemi tüm Türkiye’de olduğu gibi 24 Haziran Pazar günü saat 17.00’da sona erecek.

 

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.