Demirkıran; Cumhurbaşkanının Açıklamasını Umutla Karşıladık

Saadet Partisi İl Başkanı Ali Demirkıran, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın “İslam iktisadi krizden çıkışın anahtarıdır” açıklamasını memnuniyetle ve umutla karşıladıklarını ifade ederek bu sözlerin hayata yansıdığını görmek istiyoruz,( görmeyi arzu ediyoruz) dedi.
Demirkıran açıklamasında şunları söyledi, bu açıklamayı yerinde, isabetli, çok doğru buluyoruz ve hayata geçirilmesini milletimiz adına istiyoruz. Bu ifadelerin sözde kalmamasını, sağlıklı bir ekonomi ve üretim için gereken adımların atılmasını bekliyoruz.
12, uluslararası İslam ekonomisi ve Finansı konferansında konuşan Sayın Erdoğan, ekonomik krizden çıkışın anahtarının İslam iktisadı olduğunu ifade ederek mevcut ekonomik yapının “sağlıksız ve sürdürülemez” olduğunu ifade etmiştir.
Sayın Erdoğan’ın konuşmasının devamı aynen şöyle;
Hırs, tahakküm, çıkar ve faiz üzerine bina edilen mevcut küresel ekonomik mimarinin, insanı ve tabiatı koruması mümkün değildir.
Finans sektörünün üretimi ve ticareti beslediği bir ekonomik sistemin yerini diğer tüm sektörlerin finans sektörünü beslediği sağlıksız ve sürdürülemez bir yapı almıştır.
Aşırı finansallaşma toplumsal ve insani maliyetlerin dikkate alınmadığı, sadece rant kaygısıyla hareket eden obez bir ekonomik model ortaya çıkarmıştır.
Bu çarpık yapının alternatifi “insanı” merkeze alan emeği yücelten, haksız kazanca müsaade etmeyen İslami ekonomi ve finans modelidir.
İnsani, ahlaki ve çevreci karakteri faizi ve sömürüyü reddeden yapısıyla İslam iktisadı krizden çıkışın anahtarıdır.
Demirkıran açıklamasının sonunda; devletin, şirketlerin ve şahısların borç batağına battığı mevcut sistemin sorgulanması ve değiştirilmesi için açık ifadelerin kullanılması çok önemlidir. Bu açıklamanın gereğinin yapılıp, finans sektörünün boğduğu tüm sektörlerin nefes alması için harekete geçilmesini bekliyoruz.

Haber MERKEZİ

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.