TROL VE GIRGIR’LA AVCILIK YASAKLANSIN

Trol ve GIRGIR’LA AVCILIK YASAKLANSIN
Edirne’nin Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı ve beraberindeki bir heyet, Edirne Valisi Günay Özdemir’in ziyaret ederek “gırgır” ve “trol” yöntemiyle balık avlayan tekneleri şikayet ettiler. Heyet, Vali Günay Özdemir ile görüşmesinden sonra çıkışta yaptığı açıklamada, bu yöntemle avlananlara resmi kurumların gerekli cezayı vereceğini söyledi.

Edirne’nin Enez ilçesinde “gırgır” ve “trol” avcılığının bu yıl yapılmaması konusunda Edirne Valisi Günay Özdemir ile görüşen Enez Belediye başkanı Abdullah Bostancı öncülüğündeki heyette; AK Parti İl Başkanı Nesim İba, Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, AK Parti Enez ilçe başkanlığı yetkilileri ile Enezli il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerinin yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de bulundu. Geçtiğimiz aylarda “gırgır” teknesi çalışanlarının Enezli bir esnafın işyerine gelip bıçaklayarak ölümüne sebep olmalarından dolayı, halkın bu avcılara karşı hassas ve tepkili olduğunu belirten Başkan Bostancı, bu yıl Enez’de “gırgır” ve “trol” avcılığı yapılmaması konusundaki isteklerini Vali Özdemir’e ilettiler. Ayrıca Enez’de son aylarda “trol” ve “gırgır” ile avlanılmadığı için balık popülasyonunda da artışa dikkat çeken Başkan Bostancı konuşmasının devamında şunları söyledi. “Bu heyetle birlikte, bundan üç gün önce yaptığımız toplantı bugün il başkanımız Nesim İba’yı da yanımıza alarak, kaymakamımız, belediye başkanı, ilçe başkanlarımız, il genel meclis üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz, sivil toplum örgütlerinin değerli temsilcileri, başkanlarıyla vahim bir konuyu anlatmak üzere geldik. Olumlu da sonuçlar alacağımızı umuyoruz. Konu şuydu; bundan iki – üç ay önce vahim bir olay olmuştu. Bir gencimiz hunharca katledilmişti, ‘trol’ ve ‘gırgırlar’la balığa çıkan şahıslar bulundu ve yakalandı. Gerekli cezayı devlet verecek. Hassasiyet devam ederken, 15 Temmuzda bu ‘gırgır’ların ve ‘trol’lerin tekrar gerilmesi gündeme geldi, bu güne kadar germemişlerdi. Bu hassasiyet Enez’de bitmedi, çok taze bir olay olduğu için sayın valimizden bu yıl germemesini istedik. Zaten Enez’de biz 10 seneler önce de mücadele veriyorduk. Bu yöntemle SarosKörfezini dip taraması yaptığı için bütün balık yuvalarını da yok ediyordu. Ama amacımız burada bu değil, tekrar bir vahim olayla karşı karşıya kalmamak adına bu sene ‘gırgır’ların ve ‘trol’lerin Enez’e gelmemesi yönünde sayın valimize durumumuzu izah ettik. Sayın valimiz de bizden bir imza karşılığı bunun müracaatla yapılmasını istedi ve Tarım Bakanlığı nezdinde de İl Başkanımız Nesim İba kanalıyla bu iş takip edilecek. Valiliğin yapabileceği işler var,Tarım Bakanlığının yapacağı işler var. Burada sirküler yayınlandığı için, sirkülerin dışında bir davranışı Sayın Valimizin koyması mümkün değil. Tarım Bakanlığında bu konuda gerekli önlemlerin alınacağını tahmin ediyoruz ve umutlu bir tablo ile buradan ayrılıyoruz ve temenni ediyoruz. İnşallah bu ‘trol’ler ve ‘gırgır’lar Enez’e gelmeyecek diye düşünüyoruz.”
“Deniz levreği arttı”
Enez Belediye Başkanı Bostancı, bir soru üzerine “Lagün göllerimiz var Enez’de 7 tane. Bu göllerimizde deniz levreğinin arttığını gördük, hem de yarım kiloluk deniz levreği ile karşılaşıyoruz ve bu bizi sevindiriyor. Su ürünlerinde diğer popülasyonlarla da karşılaştık. Mesela Meriç ağzında fok balığı görülüyor, diğer balıklar görülüyor, Sardalyanın yumurtlamasıyla ve diğer balıkların yumurta atmasıyla onları yemek için gelen birçok balıklar türedi ve zenginleşti deniz ürünleri bakımından. Şu anda her türlü balığı Enez’de bulma imkanına sahibiz. Onun için iki – üç aylık kısa bir süreç içerisinde bile Saros’daki balık popülasyonlarının ne kadar arttığını biz kendimiz gördüğümüz gibi siz de geldiğinizde göreceksiniz. İnşallah 20-21-22 Temmuz’da Enez Av ve Balık Festivali aslına uygun bir şekilde kutlanacaktır, balığın bol olacağını düşünüyoruz” cevabını verdi.

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.