SADECE ÜLKEMİZDE DEĞİL DÜNYADA DA KENDİ ALANINDA İLKLERDEN BİRİ: BALKAN KARDİYOONKOLOJİ GÜNLERİ

 

SADECE ÜLKEMİZDE DEĞİL DÜNYADA DA KENDİ ALANINDA İLKLERDEN BİRİ: BALKAN KARDİYOONKOLOJİ GÜNLERİ
Gittikçe daha sık görülmeye başlanan kanserle mücadeleyi daha etkin hale getirmek ve toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla kanser tedavisi gören hastaların kalbini korumayı hedef edinen KardiyoOnkoloji Birimi, verimli bir işbirliği ile 23 Mayıs 2016’da Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinde kuruldu. Hastanemizde bulunan Hematoloji, Kardiyoloji, Pediatrik Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi, Tıbbi Onkoloji, Kanser Cerrahisi ve Diş Hekimliği kliniklerinin güçlü alt yapısı ve iş birliğine açık olmalarının verdiği güç ile Türkiye’de ilk olmanın getirdiği zorluklara rağmen çok kısa bir sürede dünya standartları yakalandı.
Toplantı Trakya Üniversitesi Rektörlüğü, Tıp Fakültesi Dekanlığı, Türk Kardiyoloji Derneği, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü himayelerindedir.
Balkan KardiyoOnkoloji Günleri; Üniversitemizin ve İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü ve Kardiyoloji Enstitüsü öğretim üyelerinin bilimsel iş birliği ile hazırlanmıştır.
KardiyoOnkoloji alanında Edirne’de yapılan beşinci toplantı olan Balkan KardiyoOnkoloji Günleri “Onkolog Olmayan Hekimler İçin Kanser Tedavisinin Esasları” “Kronik Hastalıklar, Kalp Hastalıkları ve Anemi” ve “Kronik Hastalıklar ve Arteriyel & Pulmoner Hipertansiyon” alt başlıklarında 23 Haziran 2018’de Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenecektir.
Etkinlik, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Sürekli Tıp Eğitimi ve Türk Kardiyoloji Derneği Bölge Toplantısı kapsamında olup konu ile ilgilenen ve katılmayı isteyen tüm hekimlere ve sağlık personeline açıktır. Katılımı ücretsizdir.
KardiyoOnkoloji Nedir?
İskemik kalp hastalıkları ve kanser, her ülkede önde gelen mortalite ve morbidite sebebidir. Her iki hastalık grubunda tanı ve tedavi yöntemlerinde görülen baş döndürücü gelişmeler, yaşam süresi ve beklentisini önemli ölçüde arttırmıştır.
Uygulandığı dönemde araştırılamayan ya da farkına varılamayan yan etkilerin erken dönemde veya on yıllar sonra görülebilmesi, bu hastalarda yıllarca ve düzenli aralıklarla takip gerekliliğini ortaya çıkarmıştır.
Tanısı ayrı bir algoritma, detaylı klinik bilgi, modern laboratuvar yöntemleri, görüntüleme desteği ve sık aralıklarla değerlendirme gerektiren bu yan etkilerin önlenebilmesi, erken tanısı ve tedavisi için kardiyoloji, medikal onkoloji, radyasyon onkolojisi, hematoloji, aile hekimliği, patoloji, radyoloji, nükleer tıp, kalp cerrahisi, göğüs hastalıkları, göğüs cerrahisi, genel cerrahi, psikiyatri, nöroloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon, acil tıp, diş hekimliği, hemşirelik, evde bakım ve palyatif bakım gibi birimlerin bir arada çalışacağı multidisipliner bir yaklaşıma ihtiyaç vardır.
KardiyoOnkoloji, bu ihtiyaç çerçevesinde on yıldan daha az bir süre önce kurulan ve hızla gelişen bir disiplindir.

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.