Meriç Kaymakamı ve Ziraat Odası Başkanı’ndan TMO Meriç Ajans Amirliği’ne ziyaret

Meriç Kaymakamı Erinç Demir, Meriç Ziraat odası Başkanı Ömer Ergin ile birlikte Toprak Mahsulleri Ofisi Meriç Ajans Amirliği’ni ziyaret etti. Ajans Müdürü Metin Derdiyok ve ajans çalışanlarından Buğday alım Kampanyası hakkında bilgiler alan Kaymakam Demir buğday numune alımı, analiz ve depolama çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Kaymakam Erinç Demir Toprak Mahsulleri Ofisince Buğday alım kampanyasının başlaması nedeniyle çiftçi ve çalışanlarımıza hayırlı olsun demek için TMO Meriç ajansını ziyaret ettim” dedi.

TMO Meriç Ajansından Meriç çiftçisi, üretilen ürün miktarı, ekili alan büyüklüğü, dekar başına verim gibi konularda da bilgiler alan Meriç Kaymakamı Erinç Demir bu yıl bahar aylarında bölgede görülmemiş bir kuraklık yaşandığını bu nedenle de dekar başına verimin geçmiş yıllara göre oldukça düşük olduğunu söyledi.

Meriç’in tarımı ile ilgili olarak Meriç Kaymakamı Erinç Demir’e bilgiler veren Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin ise: ilçede yaklaşık 60 bin dönüm buğday ekilişinin olduğu, Yıllara göre verime bakıldığında bu yıl ilçe ortalamasının çok altında olduğu, Meriç çiftçisi toplam 30 biçerdöverle hasat yapıyor” şeklinde konuştu.

Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin Meriç çiftçisinin doğal şartlarda ekstrem bir durum yaşanmadığı taktirde üretim kalitesini ve verim miktarını her yıl bir önceki yıla göre artırdığını bununda tarımda kullanılan teknolojiyi takip etmesi ile paralel olduğunu söyledi.

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.