MERİÇ İLÇEMİZDE DOLU VURGUNU

Meriç’te 2 bin dönüm arazi zarar gördü.

 

 

 

Meriç İlçesinin Karayusuflu ve Hasırcıarnavut köylerinde 16 Haziran da etkili olan dolu nedeniyle 2 bin dönüm tarım arazisi zarar gördü.

Meriç ilçesi Karayusuflu ve Hasırcıarnavut köylerinde Bayramın ikinci günü etkili olan dolu nedeniyle 2 bin dönüm tarım arazisinin zarar gördüğü bildirildi.

Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin basına yaptığı açıklamada, doludan etkilenen Köylerimizdeki tarım arazilerini geziyoruz, Kavun, karpuz ve mısır ekili alanlarda üreticilerimizin ciddi oranda zararı var, tespit ettiğimiz dolu hasarlarını ilgili kurum ve kuruluşlara ileteceğiz. Şeklinde konuştu.. ‘’ MZOB Ergin açıklamasının sonunda da Bu üreticilerimizin bankalara borçları var.

Bu borçların şu durumda ödenmesi mümkün değil.

Biz devletimizden, bakanlığımızdan çiftçilerimize destek olunmasını istiyoruz’’. Dedi.

Karayusuflu Köyünde çiftçilik yapan Şenol Paşaoğlu ise dün bayramın ikinci günü öğleden sonra yağan yağmur ve dolunun üreticileri sıkıntıya soktuğunu belirterek, ” Karpuz, kavun ekili tarlalarımızda zarar büyük Bin bir emek harcayarak büyüttüğümüz ürünlerimiz dolu yüzünden zarar gördü Beklentimiz çok yüksekti ama dolu vurdu. Zaman erken olsa yeniden ekme şansı olabilirdi ama günler geçtiği için yeniden ekme şansımızda kalmadı Mağdur çiftçilerimizin zararının giderilmesi içini destek bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.