ETUS’TA YENİ DÖNEM: ZAM GELDİ, UZUN MESAFEDE İNDİRİM

Edirne Belediye Meclisi’nde alınan kararla şehir içi toplu taşıma fiyatlarında düzenlemeye gidildi. Buna göre ücretlere yüzde 18’lik zam yapılırken mesafeye göre ücret ödeme sistemi ve aktarmalı ulaşımlardaki yeniliklerde vatandaşlara farklı avantajlar sağlandı.
Edirne Belediye Meclisi’nin ağustos ayı toplantısı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 5 gündem 11 gündem dışı madde görüşülerek karara bağlandı.

Mecliste alınan kararla şehir içi ulaşımda öğrenci biniş fiyatı 1 lira 81 kuruştan 2 lira 15 kuruşa, sivil biniş fiyatı ise 2 lira 54 kuruştan 3 liraya yükseltildi. Alınan karara göre mesafeye göre ücretlendirme sisteminde de değişikliklere gidildi. Buna göre vatandaşlar, otobüsten indikleri durakta kartını geri ödeme butonuna okutacak ve iki durak arasındaki tarifeye göre ücret ödeyecek.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentte toplu ulaşım hizmeti veren Edirne Toplu Ulaşım Sistemi(ETUS)’nin günde 77 bin yolcu taşıdığını söyledi.

İndirim de sağlıyor

Alınan kararla vatandaşlara indirim sağlandığını belirten Gürkan, “Ben bankalar durağından bindim sivil olarak. SGK durağında indim 3 lira ödeyeceğim di mi? Hayır. İndikten sonra o duraktaki geri ödeme butonuna kartımı okutuyorsam ödeyeceğim rakam 1 lira 82 kuruş. Öğrenciyim, bankalardan bindim, SGK durağında indim. Ne kadar vermem gerekiyor? 2 Lira 15 kuruş. Bunu ödedim. Oradaki geri ödeme butonuna kartımı okuttum, ne kadar ödemiş oldum? 1 lira 42 kuruş.” ifadelerini kullandı.

Gürkan, “Şoförler çok saygısız”

Gürkan, ETUS’la ilgili vatandaşların şikâyetleri olduğunu dile getirerek, “Şoförler çok saygısız, çok sert yaptırımlar yapacağız size bu konuda. Devletin verdiği hakkı kullanan o 65 yaş, aracınıza biniyor diye ona surat yapamazsınız, sitem edemezsiniz, kötü söz söyleyemezsiniz, hakaret edemezsiniz. O, devletin verdiği hakkı kullanıyor, kullanacak. Siz onu parasını verip binen gibi karşılamak zorundasınız ve öyle karşılayacaksınız. Seferlerinizi sıklaştıracaksınız, sayılarınızı artıracaksınız. Bu söylediklerim sizin hatalarınızı ortadan kaldırmıyor. Siz de bu eksikleri düzeltip, Edirne halkına en kaliteli, en güler yüzlü, en nazik, en centilmen hizmeti vereceksiniz. Onu vermezseniz biz de sizin tepenizde oluruz ve Edirne Belediyesi olarak her türlü cezayı da keseriz” şeklinde konuştu.

Plan ve Bütçe Komisyonun’un önergesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Ak Parti Samimi Değil

Karara CHP ve Necamettin Attay hariç İYİ Parti evet, Ak Parti ve MHP hayır oyu kullandı. Bu arada siyasi gözlemciler, Ak Parti Sözcü’sünün toplantıda bulunmamasını ve yeterince muhalefet yapmamasını, “Ak Parti bu konuda samimi değil!” şeklinde yorumladılar.

Kıymet Teyze Parkı

Toplantıda, “Kıymet teyze” olarak bilinen Kıymet Peker’in kepçenin önünde oturarak inşaatını engellediği alanın da park olarak düzenlenmesi kararı alındı.

Vatandaşların uzun zamandır yeşil alan olarak kullandığı bir yerde inşaat yapılmasına müsaade etmeyeceklerini ve alanı park olarak düzenleyeceklerini dile getiren Gürkan, şunları kaydetti:

“Hem Kıymet Teyze Parkı’nın olduğu alanı hem de o bahsettiğimiz alanı, Baro’nun yanındaki hizmet alanıyla ilgili plan tadilatlarını yapıp takas ederek her ikisini de parka dönüştürüyoruz. Buradan bir kez daha Kıymet Teyze’nin ellerinden öpüyorum. Adalet geç de işlese adalet, adalettir. Evet, aradan geçen süre 5 yılı ulaşmıştır. Bu kararla beraber güçlünün değil, haklının hukukunun egemen olduğu bir Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşamaktan dolayı mutlu olduğumu da ifade etmek isterim. Edirnemize Kıymet Teyze Parkı hayırlı, uğurlu olsun. Askı süresinin ardından en kısa zamanda tadilatını yaparak açılışını yapacağız.”

Toplantıda ayrıca öğrenci ve personel servis ücretlerinde yüzde 20’lik artışa gidilmesi de kararlaştırıldı.

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.