BAŞKAN GÜRKAN, “KAPIKULE’DEKİ ÇADIRDA EDİRNE ESNAFINDAN BAŞKA KİMSE SATIŞ YAPAMAZ!”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kapıkule Sınır Kapısı girişinde kurulan alışveriş çadırında Edirne esnafı dışında başka bir esnafın bulunmayacağını söyledi.
Gürkan, Kent Ormanı’nda Kırkpınar’la ilgili düzenlediği basın toplantısı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, gelen başvuru üzerine çadır kurulmasına izin verdiklerini ifade etti.

Gurbetçi girişlerinde rekorlar kırıldığını hatırlatan Gürkan, kent merkezine girmeyen gurbetçilerin çadırda alışveriş yaparak kent ekonomisine katkıda bulunacağını dile getirdi.

Çadırda Edirne esnafı dışında başka esnafın satış yapamayacağını vurgulayan Gürkan, şöyle devam etti:

“Bu yıl yurda girişte rekor kırılıyor. Mesela 20 bin kişinin 1 günde yurda giriş yaptığını düşünelim. Bunlardan kaç tanesi merkeze geliyor. Bin kişiyi geçmez. Onlar da zaten tarihi mekânlara, çarşı merkezine, ya da konaklama için otele geliyor. Merkez dışındaki semtlere de gitmiyorlar. Bu çadırda Edirne esnafı dışından kimse bulunmayacak. Esnaf birlikleri ve çarşı yönetim başkanlarının istedikleri gibi çalışacaklar. Kesin kural bu. Zaten Esnaf Odaları da, çarşı yönetimleri de bunu biliyor ve bu konuda takipteler.

Yurda girenlerin yüzde 95’inden kimse yararlanamıyor maalesef. Yüzde 5 ‘de merkezde kalanlar. Oysaki bizim hedefimiz yüzde 95’e en azından bir sakız satabilmek. Edirne esnafına gurbetçiyi dükkanında bekleme, gurbetçinin ayağına git diyoruz. Ne isterlerse satsınlar orada. Buradaki kiralar da düşük. Biz dedik ki, Edirne esnafı dışından bir kişi olursa derhal burasını kapatırız. Biz Belediye olarak Edirne esnafı için izin verdik. Gitsinler ekmek paralarını kazansınlar bu ekonomik krizde. Edirne esnafı, Edirne’ye ait yöresel ürünlerini burada rahatlıkla satabilecekler sonuçta.”

Diğer taraftan Ak Parti Edirne İl Başkanlığı ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda çadırda Edirne esnafından kimsenin bulunmadığını iddia eden paylaşımlarda bulundu.

Haber MERKEZİ

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.