M. Ali TERZİOĞLU YAZDI, EDİRNE KULİSİ: EDİRNE KIRKPINAR DERGİMİZ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Hatasıyla, sevabıyla Edirne’miz bir Kırkpınar’ı daha geride bıraktı. Güzel bir organizasyondu. Emeği geçenleri canı yürekten kutlarım.
Ali Süzen Hoca’nın hemen Kırkpınar sabahı, Kırkpınar alanından çektiği görüntüler ise çok üzücüydü. Onunda yazdığı gibi, “temizlik imandandır!” buyuran bir Peygamber’in, o Peygamberin getirdiği dinin inananları kaldıkları, üç beş kuruş kazandıkları yeri böyle pis bırakmamalıydı. Kırkpınar alanında stand açan Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği standında saat 23.00’a kadar nöbetçi kaldım. İnanın, Stadyumun Tunca Nehri tarafındaki yoldan gelip geçen herkes, ama herkes kabuklu kuruyemiş yiyordu ve kabuklarını yerlere atıyorlardı. O gece akşam saatlerinde de şunu yaşamıştım: protokol tirübününün giriş, çıkış kapısının tam karşısında çimenliğe oturmuş baba, ana ve kız’dan oluşan üç kişilik aile, altlarına gazete sermiş oturuyor ve çekirdek yiyiyorlardı ve kabuklarını yere atıyorlardı. Oralarda Dr. Ertuğrul Bey’i (Belediye Başkan Yardımcısı, dostum) gördüm ve manzarayı gösterdim. Sanırım zabıtaları uyardı ve o aile bütün kabukları toplamak zorunda, mahcubiyetinde kaldı. Zira, bir zaman sonra oraya göz attığımda hiç çekirdek kabuğu görmedim. Demek ki, uyarı şart! Bana ne, dememek lazım! Uyarılan da kabadayılık etmeyip hatasını kabullenebilmeli…
Edirne Kırkpınar Dergisi, dopdolu bir içerikle 3 bin adet basıldı ve 1500’ü Başkan’ın özel izniyle protokol tirübününde dağıtıldı. Dergimiz, Edirne dışına da açılmış oldu.
Ayrıca, www.edirneyiseviyorum.com’da PDF dosya olarak tüm sayfalara erişebilmeniz mümkün. İyi okumalar dilerim. Seneye inşallah daha da güzel bir dergi koyar önümüze Sayın Ali Süzen Hoca!
Bir şeye daha üzüldüm: Dergimizin dosya konularından biri de Edirne Yeni Sarayı’nın Has Bahçesi olan Sarayiçi Tavuk Ormanı’nın doğal park alanı olarak korunması, gelecek kuşaklara aktarılabilmesi ile ilgili idi. Sarayiçi’ne giriş, çıkışları rahatlatmak amacıyla Belediye-Askeri Birliklerce yapılan geçici köprü hakkında konuşan Vali Canalp, ‘böyle geçici, portatif köprülerle olmaz, bu alana kalıcı köprü yapmamız lazım!’ mealinde beyanat vermişti. “Men çe guyem, tamburam çe guy” hesabı, yani “ben ne söylüyorum, tamburam ne söylüyor!” şaşmamak elde değil!
Daha güzel günlerde, nice Kırkpınar’larda, Edirne Kırkpınar Dergilerinde buluşmak dileğiyle esen kalın!
18/07/2019, Edirne

Ön Kapak
admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.