TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ, 197 DOKTORU HAYATA UĞURLADI

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi, Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleşen törenle mezunlarını uğurladı. Törene Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Genel Sekreter ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa İnan ve Prof. Dr. Ahmet Tezel, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan ile çok sayıda akademisyen, veli ve öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesi ile başlayan törende Devlet Konservatuarı öğrencileri mini bir konser verdi.

Mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren Fakülte Birincisi Dr. Bartu Barlas mezuniyet sevincini şu sözlerle dile getirdi: “Birbirinden çok farklı amaçlarla başladık biz bu yolculuğa. Fakat asıl ve en önemli amacımız ortaktı: İnsan Sağlığı. Biz hiçbir zaman birbirimizin rakibi olmadık, olmayacağız da. Bir yarışın içinde olduğumuz doğrudur fakat bu yarış birbirimizin arasında değil yaşam ve ölüm arasındadır. Farklı uzmanlıklar seçsek de ortak kaderimiz insan hayatının sorumluluğunu omuzlarımızda taşımak olacaktır. Bugün birlikte mezun olduğum arkadaşlarımdan son ricam ideallerine ulaşmak için gün geçtikçe vicdanını yitirenlerden, hak yiyenlerden, tıp etiğine ve meslektaşlarımıza saygısını yitirenlerden olmayalım. Fakülteye başladığımızda giydiğimiz beyaz önlüklerimiz beyaz kalmaya devam etsin. Bizler 6 yıl önce ilk beyaz önlüğü giydiğimizde bunun getirdiği büyük sorumluluğun farkındaydık. Bu sorumluluğun bilincinde olup yılmadan çalıştık. Başarılı olduğumuz zaman başarımıza yaslanıp durmadık ya da başarısız olduğumuz zaman pes etmedik, çünkü biliyorduk ki yaşamla ölüm arasındaki ince çizgide tembelliğe yer yok.”

Ülkemizden ve uluslararası toplam 197 öğrenciyi mezun etmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir “Uzun ve zorlu ama bir o kadarda güzel günler geçirdiğiniz altı yıllık eğitim döneminin sonuna geldiniz ve bundan sonra yolunuza birer ‘hekim’ olarak devam edeceksiniz. Tıp eğitiminin temel amacı iyi hekim yetiştirmektir. Bu eğitimin yaşam boyu sürdüğünü unutmayın. Tıp eğitiminde gelişim ve değişim devam ettiği sürece gerek eğiticilerin ve gerekse eğitilenlerin bu gelişim ve değişime ayak uydurması gerekir. Bu değişmeyi ve gelişmeyi sürdüremeyen bireyler ya da kurumlar yok olmaya mahkûmdur. Bu nedenle de tıp eğitim programlarımızı sürekli güncellemeye çalışıyoruz. Sizler de bunu unutmayıp sürekli mesleksel ve kişisel gelişiminizi sağlamanız ve devam ettirmeniz özel ve meslek yaşantınız için oldukça önemlidir.” dedi.

Bir yerin yaydığı heyecan dalgasıyla tanımlanabileceğini ifade eden Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Trakya Üniversitesinde de müthiş bir heyecan dalgası olduğunu söyledi. Dr. Kalkan “Burada çok büyük bir emek bankası var, büyük bir potansiyel var. Ben hasta doktor ilişkisini gül-bülbül metaforu üzerinden değerlendiriyorum. Bülbüllerimiz, hasta ile karşılaştıkları ilk andan itibaren hastalarına yani güllerine kendi bestelerini söylemeye başlıyorlar. Bugün buradaki 197 bülbülün güzel nağmelerle solmak üzere olan gülleri tekrar yeşerteceklerine inanıyorum. Bu genç bülbüllerin kanatlarını hiçbir kuvvet, hiçbir taş incitemesin ve onların nağmelerini ebediyen bu vatan toprakları üzerinde daima güzel bir şekilde inlesin.” dedi.

Trakya Üniversitesinin 1488’te kurulan Sultan II. Bayezid Darüşşifasının sağlık ve tıp eğitimi geleneğinin devamı olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Sadece eğitimde değil hizmette ve en önemlisi de sağlık hizmetinde Trakya Üniversitesi çok önemlidir. Tıp Fakültesi, üniversite-şehir bütünleşmesinin en önemli halkasıdır. Hastanemizin bütün bloklarını baştan aşağıya yeniledik, on yeni ünite kazandırdık. Yoğun bakım, acil ve ameliyathanelerde yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Tıp Fakültesi kendini devamlı geliştirerek ve yenileyerek eğitim vermeye devam ediyor. Uluslararası akreditasyon, bu gelişimin ve yenilemenin en önemli göstergesi. Enstrümanı insan olan bu kutsal mesleğin mensubu olarak merhametli olun. Merhamet, en çok bir hekime yakışır. Biliyorum ki her ağrıyı dindirdiğinde hele de bir can kurtardığınızda bütün canları kurtarmış gibi sevineceksiniz. Hem sizler sevineceksiniz hem sizleri yetiştiren anne babalar ve hocalarınız sevinecek. Sizlerin çok canlar kurtaracağını, çok acılara çare olacağını biliyorum.” dedi.

Dereceye giren öğrencilere plaket verilmesi, mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi ve Hekimlik Meslek Andı’nın okunması ile tören son buldu.

Haber MERKEZİ

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.