EDİRNE KULİSİ: MÜEZZİNOĞLU TAKVİYE Mİ, TAKOZ MU?

EDİRN E KULİSİ

MÜEZZİNOĞLU: TAKVİYE Mİ, TAKOZ MU?
M. Ali TERZİOĞLU
Edirne Ak Parti İl Başkanlığı’nın Bayramlaşma İzdihamı(!)’ndan sonra ve daha öncesinde de çeşitli seçim çalışması ziyaretlerinde yaşanan ilgisizlik ve hatta tepkiler nedeniyle çıkar yol olarak bi ümit ‘Müezzinoğlu ipi’ne sarılmış olması acıdır.
Acıdır, çünkü; Müezzinoğlu maalesef hemen hemen hiç bir siyaset dizaynında Edirne’de başarılı olamamıştır. Zamanında atanmasına ön ayak olduğu İl Müdürlerinin -bir iki istisna hariç- hiçbiri istenen, arzulanan, beklenen kalite ve kapasitede değildir. Hele biri var ki, randevusuna bile gelmeyen, vatandaşın zamanını önemsemeyen, vatandaşa tepeden bakan, halkla ilişkiler noktasında sıfır çeken, Başbakan Davutoğlu’nun Edirne ziyaretinde, Arasta Çarşısı’ndaki merasimde Dua Kubbesinde “FETÖ’cü” bilinen birine dua yaptırması, ‘bardağı taşıran damla’ olması lazımken hala koltuğunda oturan, oturabilen birinin arkasında kim var? “Dayısı kim?” Sorularının sorulmasına neden olmaktadır.
Bir diğeri ise devlet ihaleleri için şahsa özel hazırladığı ve hep aynı kişiye verdiği ihalelerle ünlüdür. Bu kadarla da kalsa iyi. Kendisine çıkar sağladığı ve köşeyi döndüğü iddialarını sağır sultan bile duymuştur ama Müezzinoğlu duymamıştır ya da duymazdan gelmiştir.
Atadığı (dolaylı olarak) İl, İlçe Başkan’larının, yaptığı ve kabul ettirdiği milletvekili listeleri de ayrı bir alemdir. ” Ben ne il başkanlığı, ne de milletvekilliği istedim.” diyen birini, metazori il başkanı, 1.inci sıra milletvekili adayı yaparsanız, hayrını göremezsiniz. Hayrını göremediğiniz gibi partiniz zarar da görür. Nitekim olan budur ve yaşanmıştır.
Şahsen tanışmadığınız ama yazılarını ilgiyle okuduğunuz, “not ediyoruz” dediğiniz değerli gazeteci, yazar dostumla şahsen tanıştıktan sonra; ” aaa, bizdenmiş…” diye dışladığınız, kendi insanınıza, dava sahibi, duruşu belli (dik duran, eğilip bükülmeyen, yalakalıktan hoşlanmayan) bil kalem erbabına davranışınızı da biz ” not ettik” Sayın Müezzinoğlu!
İşte bu Müezzinoğlu’nu son haftada devreye sokacakmış Edirne İl Başkanlığı.
Bitmedi.
Bir yanına İl Başkanını, diğer yanına Milletvekilini alarak düzenlediği basın toplantısında kırdığı pot, yenilir-yutulur cinsten değil. Bakınız İyi Parti Kurucu İl Başkan’ı Av. Mete Türkay’ın kendisine cevabı basına şöyle yansımıştı:

Türkay’dan Müezzinoğlu’na soğuk duş

İYİ Parti Edirne Kurucu İl Başkanı Mete Türkay, AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nu eleştirerek, “Kendisi nasıl, yüzerek mi geldi? Yürüyerek mi geldi? Artık o zamanki şartlarına göre. Aynı şekilde geri göndermesini bilir Edirneliler ve tüm Türkiye” dedi.
İyi Parti Edirne Kurucu İl Başkanı Mete Türkay, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu’nun geçen hafta Edirne’de gerçekleştirdiği basın toplantısında Edirnelilere, ‘Edirneliler’in en büyük hastalığı dedikodu ve fitnedir’ sözlerini hatırlattı.

Müezzinoğlu’nun, o sözüne eleştiriyle yaklaşan Türkay, “Bildiğiniz gibi geçen gün eski Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu Edirne’de yaptığı basın toplantısında yanında AK Parti İl Başkanı, diğer yanında Edirne milletvekilinin olduğu bir ortamda bütün Edirneliler’e ‘Edirneliler’in en büyük hastalığı dedikodu ve fitnedir’ şeklinde bir cümle kurdu.” diyerek şunları kaydetti:

“Müezzinoğlu’nu Müezzinoğlu yapan Edirne’ye karşı böyle bir söylemde bulunması tamamen bir talihsizlik. Bunu bir gaf olarak nitelendirmiyorum ama aslında bu bir hakarettir. Edirneliler’in yarın öbürgün seçecekleri milletvekilinde daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Hatta bu konuya karşı bütün Edirneliler’in ve bizlerin gerekli tepkiyi bir an önce vermesi lazım ki yarın öbürgün Edirne hakkında birisinin atıp tutma şeklinde büyük bir cesarete ve hadsizliğe sahip olmaması gerekmektedir. Öncelikle çözülmesi gereken sorunlar, Devlet Hastanesi’ndeki yoğun bakımdır. Sağlık sorunlarına eğilmesi lazımdı ki onu yapmadı. Kendisinin yaptığı bu açıklama Edirneliler’e bir hakarettir, kendisini bütün Edirneliler’den özür dilemeye davet ediyorum”
Bu kadar da değil: “Bütün servetime de mal olsa eninde, sonunda kızımı milletvekili yapacağım!” diyen bir babayı kırmayıp seçilebilecek bir yere, 1.inci sıraya koyan ya da koyduran da o mu, doğrusu çok merak ediyorum.
2., 3, ve 4.üncü sıraya ne demeli?
Zaten ‘sosyal medya’yı takip ediyorsanız, yazılan- çizilenlerden haberiniz vardır. Burada tekrar etmiyeyim. Yalnız şuna değinmeden geçemem: Siz Romanları o kadar aptal, ya da kendinizi çok akıllı mı sanıyorsunuz da seçilemeyecek yere (3. ve 4.üncü sıraya) Roman Aday koyuyorsunuz? Yoksa Edirne’mizin nüfus oranının %50, %50 Romanlardan mı oluştuğunu sanıyorsunuz?
Sözün özü: Ak Parti fabrika ayarlarına, öz’e dönmedikçe seçimin neticesi ne olursa olsun istenen sonuç, başarı elde edilmiş olmayacaktır.
17 Haziran 2017, Edirne

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

One thought on “EDİRNE KULİSİ: MÜEZZİNOĞLU TAKVİYE Mİ, TAKOZ MU?

  • Haziran 17, 2018 tarihinde, saat 18:37
    Permalink

    Nehirden batmadan geçtiğine göre 🙂 TAKVİYE Mİ, TAKOZ MU?

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.