TÜ’NİN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİNDEN “ÇAT KAPI TİYATRO”

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği olarak Trakya Üniversitesi Dil Eğitim ve Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezinde (DİLMER) Türkçe Hazırlık Sınıfı öğrencilerinin oynadığı “Çat Kapı Tiyatro” ekibince hazırlanan ve sahnelenen “Kutlama” adlı tiyatro oyununu uluslararası öğrenciler ile birlikte izledik.

Henüz bir sene olmasına rağmen tiyatro sahneleyecek kadar Türkçe öğrenmelerinden dolayı öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Türkiye genelinde 10.000’in üzerinde öğrenci ile gerçekleştirilen Öğrenci Memnuniyet Anketi’nde, 59 farklı ülkeden 3300 uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan Edirne ve Trakya Üniversitesi, sundukları kaliteli yaşam ve eğitim imkanlarıyla, 2. sırada yer aldı. Bu gibi etkinliler Edirne’nin ve Trakya Üniversitesi’nin başarısının tesadüf olmadığını gösteriyor. Uluslararası öğrencilerimiz kendi evlatlarımız gibi görüyoruz ve onların gelişimi için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Onlarında bizlere böylesine güzel organizasyonlarla karşılık vermesi mutluluk verici. Pırlanta gibi evlatlarını yetiştirip bizlere emanet ettikleri için öğrencilerimizin değerli ailelerini de tebrik ederim.” diyerek bu özel ve anlamlı organizasyona katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Tiyatro oyununu, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Türk Dili Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Canım, DİLMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ramadan Doğan, DİLMER Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Aynur Tusgil, Trakya Uluslararası Öğrenciler Derneği Başkanı Hakan Çalışkan ve öğrenciler izledi.

Haber MERKEZİ

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.